Development of an Euler solver for compressible fluids using adaptive grids
Sıkıştırılabilen akışlar için iki boyutlu euler çözücüsünün uyarlanabilen düğümler kullanılarak geliştirilmesi
  1. Tez No: 118984
  2. Yazar: ÖZGÜR EROL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. HALUK AKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Euler denklemleri, uyarlanabilen düğümler, eşdağılım, hareketli düğümler, Sayısal akışkanlar dinamiği iv, Euler equations, grid adaptation, equidistribution, moving grids, computational fluid dynamics. in
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
oz SIKIŞTIRILABİLEN AKIŞLAR İÇİN İKİ BOYUTLU EULER ÇÖZÜCÜSÜNÜN UYARLANABİLEN DÜĞÜMLER KULLANILARAK GELİŞTİRİLMESİ EROL, Özgür Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Haluk AKSEL Ocak 2002, 91 Sayfa Bu çalışmada, iki boyutlu sıkıştırılabilen sürtünmesiz akışlar uyarlanabilen düğümler metodu kullanan bir Euler çözücüsü kullanılarak incelenmiştir. Euler çözücüsünde sonlu elemanlar metodu ile kayan düğümler metodu kullanılmıştır. Çözüm şemalarının geliştirilmesi ve uyarlanabilen düğümler algoritması, sınır değerleri, yapay dağılım tekniği, zaman adımlaması ve hata gösterge formülleride dahil olmak üzere detayları ile anlatılmıştır. Yazılmış olan kod ile iki boyutlu şok yansıması, bir eğim üzerindeki sesüstü akış ve ses civan ve sesüstü kasisli kanal problemleri çözülmüş ve referans sonuçlarla karşılaştırılarak iyi sonuçlar verdiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF AN EULER SOLVER FOR COMPRESSIBLE FLUIDS USING ADAPTIVE GRIDS EROL, Özgür M. S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Haluk AKSEL January 2002, 91 Pages In this study, solution of two-dimensional inviscid compressible flow problems are studied by developing an Euler solver with grid adaptation technique. A finite volume scheme is used for the for the solution of the Euler equations with a mesh moving grid adaptation procedure. The development of the solution scheme and the grid adaptation algorithm is presented in details including the boundary conditions procedures, artificial dissipation techniques, time stepping and error indicator formulas. Test cases for two-dimensional shock reflection, supersonic flow over a ramp and supersonic and transonic flows in a test channel with a bump are solved by the code. Results show good agreement with the reference studies.