The Analysis of a dynamic voltage restorer based on lood side connected shunt converter topology
Yük tarafından şönt bağlı çevirici topolojisi tabanlı bir dinamik gerilim iyileştiricisi analizi
  1. Tez No: 119041
  2. Yazar: ÇAĞRI ACAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ERMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güç Kalitesi, Seri Cihaz, Dinamik Gerilim iyileştiricisi, Gerilim Düşümü iv, Power Quality, Series Device, Dynamic Voltage Restorer, Voltage Sag 1KUB0L©
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
.* oz YÜK TARAFINDAN ŞÖNT BAĞLI ÇEVİRİCİ TOPOLOJİSİ TABANLI BİR DİNAMİK GERİLİM İYİLEŞTİRİCİSİ ANALİZİ ACAR, Çağrı Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Muammer Ermiş Aralık 2002, 118 sayfa Gün ve gün ekonomik koşullar gereğince işlemlerin otomatize edilmesi ve verimliliğin arttırılması için endüstride gerilim düşümlerine daha duyarlı karmaşık cihazların kullanımı artmaktadır. Genellikle güç sistemlerinde meydana gelen arıza durumlarından kaynaklanan gerilim düşümlerinden tamamen kaçılması imkansızdır. Bu sebepten dolayı güç sistemlerindeki gerilim düşümlerini hafifletmek için, seri bağlantı yapılan bir güç elektroniği cihazı olan Dinamik Gerilim İyileştiricisi (DGİ) tasarlanmıştır. Cihazın temel avantajı, korunan toplam yükün bir kısmı değerinde olacağından dolayı getireceği eder ve kazanç avantajıdır. Bu çalışmanın amacı, DGİ konusunu tanımlamak ve 18 MVA tipik bir yükü koruyan yük tarafından şönt bağlı çevirici topolojili GDİ'yi analiz etmektedir. Cihazın başarılı bir şekilde çalıştığı PSCAD/EMTDC yazılımında hazırlanan simulasyonlar ile gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ANALYSIS OF A DYNAMIC VOLTAGE RESTORER BASED ON LOAD SIDE CONNECTED SHUNT CONVERTER TOPOLOGY ACAR, Çağrı M.Sc., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Muammer Ermiş December 2002, 118 Pages Complexity of the instruments used in the industry is increasing day by day due to the economic pressures to automate processes and improve efficiency, which results in the loads more sensitive to the voltage sags. Generally, voltage sags are caused by fault conditions on the system, therefore they may not be avoided completely. The Dynamic Voltage Restorer (DVR) is a series power electronics device which is designed to mitigate the voltage sags in the power systems. The primary advantage of the DVR is that, it is rated at a fraction of the total protected load, thereby yielding a very attractive cost versus benefit advantage. The aim of this study is to describe the concept of the DVR and analyzing it with load side connected shunt converter topology which protects an 18MVA typical load. The successful operation of the DVR has been shown by simulations carried on PSCAD/EMTDC Software.