Impact of construction management graduate education on professional life
Yapı yönetimi yüksek lisans eğitiminin iş hayatına etkisi
  1. Tez No: 119048
  2. Yazar: EBRU ÇANGA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yapım Yönetimi, Yüksek Lisans Programı, iş Hayatı.“ Vl ”T.C. YOKSEKÖÛUnTM KUBUUJ DOKÖMAHTASYÛN AUftKPH, Construction Management, Graduate Program, Professional Life. -IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184
Özet
oz YAPIM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİNİN İŞ HAYATINA ETKİSİ ÇANGA, Ebru Yüksek Lisans, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Kasım 2002, 176 sayfa Bu tez çalışmasında Yapım Yönetimi dalında Yüksek Lisans eğitiminin Türkiye'deki iş hayatına etkisi, ve bu eğitimin iş hayatında getirdiği rekabet avantajını arttırmak amacıyla ne şekilde geliştirilebileceği araştırılmaktadır. Çalışma, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) ilgili eğitim programının mezunlarına uygulanan bir anket üzerine geliştirilmiştir. Bu anket, yalnızca eğitimin etkilerini değil aynı zamanda Yapım Yönetimi dalında yüksek lisans derecesine sahip olmanın avantajlarını da araştırmakta ve anketi cevaplayanların bu programın geliştirilmesine yönelik önerilerini de kapsamaktadır. Buna ek olarak, anket sonuçlarının analizinden önce, ODTÜ'de Yapım Yönetimi dalında daha once tamamlanmış olan tez konuları T.C YOKSCKOCRCTIM KURULUincelenmekte, ayrıca ingiltere ve Amerika'daki üniversitelerin denk programlarıda açılan dersler de sunulmaktadır. Anket sonuçlarının analizinden sonra, Yapım Yöetimi dalında alınan yüksek lisans derecesinin Türkiye'deki iş hayatına etkisi ve ODTÜ'de verilen programın etkinliği irdelenmiş ve bu programın geliştirilmesi, dolayısıyla da yüksek lisans derecesinin sunacağı avantajların artmasına yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPACT OF CONSTRUCTION MANAGEMENT GRADUATE EDUCATION ON PROFESSIONAL LIFE ÇANGA, Ebru MSc, Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Talat BİRGÖNÜL November 2002, 176 pages This thesis analyzes the impact of Construction Management graduate education on professional life in Turkey, and how the mentioned education can be improved to reveal more competitive advantage to its graduates. The thesis is based on a survey applied to the graduates of the relevant program in the Middle East Technical University (METU), which inquires not only the impacts, but also the comments of the graduates on the competitive advantage of having an MSc degree in Construction Management, as well as asking for recommendations on how to improve the program. In addition, the previous theses studied within the program in METU, and courses offered in the equivalent programs in the universities in the UK and the US are discussed prior to the survey analysis.Upon analysis of the survey results, current impact of the MSc degree in Construction Management on professional life in Turkey is presented together with the efficiency of the graduate program, recommendations on manners of improving the program and benefits of the MSc degree on professional life.