Weighted essentially non-oscillatory (weno) euler solution of two-dimensional high-speed flows
Ağırlıklı olarak esastan salınımsız (weno), 2-boyutlu yüksek hızlı akışların euler çözümleri
- Tez No: 119168
- Danışmanlar: PROF. DR. İ. SİNAN AKMANDOR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
- Anahtar Kelimeler: esastan salınımsız, ağırlıklı esastan salınımsız, yüksek dereceli hassas. vı, essentially non-oscillatory, weighted essentially non-oscillatory, high order accurate. w
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
öz AĞIRLIKLI OLARAK ESASTAN S ALINIM SIZ (WENO), 2- BOYUTLU YÜKSEK HIZLI AKIŞLARIN EULER ÇÖZÜMLERİ Sarıgöl, Ebru Y.L., Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. İ. Sinan Akmandor Eylül 2002, 109 sayfa Esastan salınımsız ENO ve ağırlıklı esastan salınımsız (WENO) metodlarının geliştirlmesi ve uygulamaları gösterilecektir. ENO ve WENO metodları devamsızlıklar ve atlama noktaları içeren parçalı düzgün fonksiyonlarının çözümü için tasarlanmış yüksek derecede hassasiyete sahip doğrusal olmayan kararlı metodlar grubuna dahildir. Yakınlaştırma düzeyindeki anahtar fikir doğrusal olmayan kendini uyralabilen bir prosedürün otomatik olarak yerel en düzgün kalıbı seçmesi, böylelikle enterpolasyon sırasında mümkün olduğunca devamsızlık noktasının ötesine geçmemesidir. ENO ve WENO metodlarının güçlü çözümlerini kanıtlamak için özellikle seçilmiş olan uygulamalar şok - girdap etkileşimi, yumru üzerindeki akış çözümü,takoz üzerindeki akış çözümü ve boru içindeki akış çözümüdür. Çıkan sonuçlar eldeki analitik çözümlerle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WEIGHTED ESSENTIALLY NON-OSCILLATORY (WENO) EULER SOLUTION OF TWO-DIMENSIONAL HIGH-SPEED FLOWS Sarıgöl, Ebru M.S., Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Prof. Dr. İ. Sinan Akmandor September 2002,109 pages m this thesis the construction, analysis, and the application of ENO (Essentially Non-Oscillatory) and WENO (Weighted Essentially Non- Oscillatory) schemes for hyperbolic conservation laws will be described. ENO and WENO schemes are high order accurate finite difference schemes designed for problems with piecewise smooth solutions containing discontinuities. The key idea lies at the approximation level, where a nonlinear adaptive procedure is used to automatically choose the locally smoothest stencil, hence avoiding crossing discontinuities in the ininterpolation procedure as much as possible. The applications which are chosen particularly for proof of the robust solution of these schemes are shock- vortex interaction, flow over a bump, flow over a wedge and flow through a diverging nozzle. The numerical results are compared with the available analytical solutions for the selected test cases such as the diverging nozzle and wedge.