Relative consistency of projective reconstructions obtained from an image pair
Görüntü çiftinden elde edilen projektif geri çatımların bağıl doğruluğu
  1. Tez No: 119277
  2. Yazar: BURÇAK OTLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. VOLKAN ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Projektif geriçatım, epipolar geometri, bağıl doğruluk iv, Projective reconstruction, epipolar geometry, relative consistency m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
oz GÖRÜNTÜ ÇİFTİNDEN ELDE EDİLEN PROJEKTIF GERIÇATIMLARIN BAĞIL DOĞRULUĞU Otlu, Burçak Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Volkan Atalay Eylül 2002, 48 sayfa Bu çalışma bir nesnenin veya manzaranın projektif geriçatımlarını görüntü çif tinden elde eder ve bu geriçatımların bağıl doğruluğunu ölçer. Üç boyutlu nokta lar projektif geometri ve epipolar geometri kullanılarak bir görüntü çiftinden bu lunmuştur. Projektif geriçatımları birbiriyle doğrulamak için iki ölçüm yöntemi sunulmuştur. Bu ölçümler aynı karşılık gelen noktalardan elde edilen üç boyutlu geriçatılmış noktaların x, y ve z koordinatları arasındaki oranların eşitliğine dayanmaktadır. Bu bilgi aynı görüntü çiftinden elde edilen projektif geriçatımlar ın bağıl doğruluklarını ölçmek için kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RELATIVE CONSISTENCY OF PROJECTIVE RECONSTRUCTIONS OBTAINED FROM AN IMAGE PAIR Otlu, Burçak M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Volkan Atalay September 2002, 48 pages This study obtains projective reconstructions of an object or a scene from its image pair and measures relative consistency of these reconstructions. 3D points are estimated from an image pair using projective and epipolar geometry. Two measures are presented for verification of projective reconstructions with each other. These measures are based on the equality of ratios between the x, y and z coordinates of 3D reconstructed points which are obtained from the same corre sponding points. This information is used for measuring the relative consistency of projective reconstructions obtained from the same image pair.