A COM component set for high level architecture interface specification
Yüksek seviye mimarisi arayüz belirtimi için bir COM bileşen kümesi
  1. Tez No: 119376
  2. Yazar: ZEKİ SAVAŞ CENGİZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİT OĞUZTÜZÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yüksek Seviye Mimari, Bileşen Nesne Modeli, Bileşen Tabanlı Geliştirme ¦re yükseköğretim kurulu vi ^okdmamaskgn MnıctEft, High Level Architecture, Component Object Model, Component Based Development
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
oz Yüksek Seviye Mimarisi Arayüz Belirtimi için Bir COM Bileşen Kümesi Cengiz, Zeki Savaş Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Yrd.Doç. Dr. Halit Oğuztüzün Eylül 2002, 70 sayfa Kullanıcı tarafından yazılan HLA federesi uygulama kodu ile DMSO RTI arasında, programlama dili karşılıklı işlerliğini sağlayan bir COM bileşen kümesi sunulmaktadır. Bu bileşenleri kullanarak, COM nesnelerini yaratma ve kullanma kapasitesine sahip herhangi bir programlama ortamı,federe geliştirme ortamı olarak seçilebilir. Özellikle geliştiriciler Borland C++ Builder ya da Microsoft Visual Basic gibi süratli uygulama geliştirme araçlarıyla federasyon geliştirebilir. Başka bir RTI gerçekleştiriminin kullanılması durumunda, federe kodunun yeniden üretilmesinden kaçınılabilir,sadece bileşenlerin yeni RTI' a göre güncellenmesi gerekir. Sonuç olarak,farklı programlama dilleriyle çeşitliuygulamalarda bu bileşenleri kullanırken, öğrenilen dersler, uygulama ve test konulan bu çalışmada tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COM COMPONENT SET FOR HIGH LEVEL ARCHITECTURE INTERFACE SPECIFICATION Cengiz, Zeki Savaş M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: AssistProf. Dr. Halit Oğuztüzün September 2002, 70 pages A COM component set to mediate between user-provided HLA federate code and DMSO RTI, providing programming language interoperability, is presented. By using these components, any programming environment capable of creating and using COM objects can be chosen for federate development. In particular, developers can build federates using Rapid Application Development tools such as Borland C++ Builder and Microsoft Visual Basic. Furthermore, recompilation of the federates is avoided in case of switching to another RTI implementation; only the components need to be ported to the new RTI. Finally, implementation and testing issues, and lessons learned while developing the components and using them with different programming languages/environments are discussed. iii