Integral manifolds of impulsive systems
İmpulsive sistemlerin integral manifoldları
- Tez No: 119379
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AĞACIK ZAFER, PROF. DR. MARAT AKHMET
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Impulsive”diferansiyel sistem, Gronwall-Bellman eşitsizliği, hiperbolik sistem, yarı lineer sistem, ardışık yaklaşımlar, Lyapunov fonksiyonu, integral manifold, periyodiklik. iv, Impulsive differential system, Gronwall-Bellman inequality, hyper bolic system, quasilinear system, successive approximation, Lyapunov func tion, integral manifold, periodicity. iii
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
oz IMPULSIVE SİSTEMLERİN INTEGRAL MANIFOLDLARI Çelik, Derya Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ağacık Zafer Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Marat Akhmet Haziran 2001, 39 sayfa. Bu tezde yan lineer“ impulsive”sistemlerin integral manifoldları incelenmiştir. Tez iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde daha sonra kullanacağımız bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. Gronwall-Bellman tipi ön teoremler, inte gral manifold üzerine bir genel teorem, bir köşegenleştirme metodu ve Banach sabit nokta teoremi bunlardan bazılarıdır, ikinci bölümde integral manifoldun varlığı ve periyodikliği ile ilgili iki yeni teorem kanıtlarıyla beraber verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTEGRAL MANIFOLDS OF IMPULSIVE SYSTEMS Çelik, Derya M.S., Department of Mathematics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ağacık Zafer Co-Supervisor: Prof. Dr. Marat Akhmet June 2002, 39 pages. In this thesis, integral manifolds of quasilinear impulsive systems are investi gated. The thesis consists of two chapters. Chapter 1 is introductory in nature. Its main purpose is to provide some basic definitions and theorems that are useful in obtaining the main results. Namely, we give Gronwall-Bellman type lemmas, a continuous dependence result, a box diagonalization method, Ba- nach fixed point theorem and a general theorem about integral manifolds. In chapter 2, we state and prove two new theorems. A theorem on the existence of an integral manifold and a theorem on the periodicity of the integral manifold are obtained.