b-sg decay in the framework of multi higgs doublet models including QCD corrections
b-sg bozunumunun çoklu higgs dublet modellerinde QCD düzeltmeleri de gözönüne alınarak incelenmesi
  1. Tez No: 119518
  2. Yazar: LEVENT SOLMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN O. İLTAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: iki Higgs dublet modeli, Üç Higgs dublet modeli, Bozunma oranı, CP asimetrisi, Boyutsal Regularizasyon, QCD düzeltmeleri. iv, Two Higgs doublet model, Three Higgs doublet model, Decay Rate, CP asymmetry, Dimensional Regularization, QCD corrections. m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
oz b -> sg BOZUNUMUNUN ÇOK HIGGS DUBLET MODELLERİNDE QCD DÜZELTMELERİ DE GÖZÖNÜNE ALINARAK İNCELENMESİ SOLMAZ, LEVENT Doktora, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Erhan O. İltan Mayıs 2002, 82 sayfa. b - » sg bozunumunun bozunma oranı T ve CP asimetrisi Aqp en alt düzeyde nötr akımları içeren iki Higgs dublet modeli ve üç Higgs dublet modeli çerçevesinde QCD düzeltmeleri göz önüne alınarak hesaplanmıştır. T ve Acp 'nın enerji ve sin9 bağımlılıkları deneyden gelen sınırlamalara uyularak model III ve 3HDM(02) için analiz edilmiştir. Gözlemlerimize göre CP asimetrisi ve T bozunma aralığında dikkate değer bir artış olmuştur. Bu artış yakın gelecekdeki deneylerde gözlemlenebilir ve standard model ötesindeki modellerin doğruluğu test edilebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT b -» sg DECAY IN THE FRAMEWORK OF MULTI HIGGS DOUBLET MODELS INCLUDING QCD CORRECTIONS SOLMAZ, LEVENT PHD., Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Erhan O. İltan May 2002, 82 pages. We study the decay width T and CP asymmetry Acp of the inclusive process b - > sg in model III version of the two Higgs doublet model and the three Higgs doublet model with tree level flavor changing neutral currents, including QCD corrections. We analyzed the energy and sin0 dependencies of T and Acp, respecting the existing constrains coming from the experiments in the model III and 3HDM(02). We observe that there exists a considerable enhancement in the decay width and CP asymmetry of the b -> sg process. This enhancement can be measured in the near future experiments, which tests the validity of proposed models beyond the standard model.