Antibakteriyel dolgulu kolonlarda su dezenfeksiyonu
Water disinfection on columns with antibacterial filling material
- Tez No: 119707
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. SAVAŞ KOPARAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Antibakteriyel, Dezenfeksiyon, Escherichia coli, Antibacterial, Disinfection, Escherichia coli
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANTİBAKTERİYEL DOLGULU KOLONLARDA SU DEZENFEKSİYONU FİLİZ BAYRAKÇI Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. A. Savaş KOPARAL 2002, 64 sayfa Bu çalışmada, antibakteriyel dolgulu kolonlarda su dezenfeksiyonu gerçekleştirilmiştir. Geri döngülü sistemlerde farklı akış hızlarında, farklı kolon sıcaklıklarında ve farklı başlangıç bakteri derişimlerinde E.coli bakterilerinin hayatta kalma oranları araştırılmıştır. Sürekli sistemde ise belirli E.coli derişimine sahip çözeltiler kullanılarak farklı kolon sıcaklıklarının giderime olan etkisi incelenmiştir. Çalışmalar yüzey alanı arttırılmış ve küre şekilli dolgu malzemeli kolonlarda yapılmıştır. Ayrıca Porsuk Çay'ından alman su örneği ile gerçek kirlilik koşullarına sahip çalışmalar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis WATER DISINFECTION ON COLUMNS WITH ANTIBACTERIAL FILLING MATERIAL FİLİZ BAYRAKÇI Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Environmental Engineering Program Supervisor: AssistProf. A. Savaş KOP ARAL 2002, 64 pages In this study, water disinfection has been implemented on columns with antibacterial filling material. The survival ratios of E.coli bacteria have been investigated for different flow rates, column temperatures, and initial bacteria concentrations on feedback systems. On the other hand, the effects of different column temperatures on disinfection have been searched on continuous systems, using solutions with certain E. Coli concentrations. The experiments have been carried out on columns having filling materials with extended surface area and with spherical shape. Furthermore, some other experiments have been performed with water samples, obtained from Porsuk River, indicating actual pollution conditions.