İzmir Körfezi Ciliata sınıfı üyelerinin kalitatif ve kantitatif dağılımı
Qualitative and quantitative distribution of the classic of Ciliata of İzmir Bay
  1. Tez No: 120266
  2. Yazar: NESLİGÜL TEMİZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUFAN KORAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Ciliata, Kalitatif ve Kantitatif dağılım, tür zenginliği, Ciliata, Qualitative and quantitative distribution species richness
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET İZMİR KÖRFEZİ CILIATA SINIFI ÜYELERİNİN KALİTATİF VE KANTİTATİF DAĞILIMI TEMİZKAN, Nesligül Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tufan KORAY Ocak 2002, 71 Sayfa Bu çalışmada, Nisan 2000-Nisan 2001 döneminde İzmir Körfezi'ndeki Ciliata sınıfı üyelerinin kalitatif ve kantitatif dağılımları, bu dağılımı etkileyen fiziko-kimyasal faktörler incelenmiştir. Mevsimsel olarak yapılan vertikal ve horizontal çekimler sonucu Ciliata sınıfına ait toplam 40 tür saptanmıştır. Ayrıca sıcaklık, tuzluluk, yoğunluk, total-N, P04"3-P, N/P oranı, silisyum, klorofil-a analizleri yapılmıştır. 2000-2001 yılları arasında İzmir Körfezi'nde yürütülen çalışmada, örneklemeler 2000 yılında Nisan, Mayıs, Temmuz ve Kasım dönemlerinde; 2001 yılında ise Ocak ve Nisan dönemlerinde gerçekleştirilmiştir. 2000 yılında yapılan örneklemelerde, Ciliata sınıfına ait Nisan ayında 9 cins, 11 tür, Mayıs ayında 9 cins, 10 tür, Temmuz ayında 12 cins, 19 tür, Kasım ayında 15 cins, 21 tür saptanmıştır. 2001 yılında, Ciliata sınıfına ait Ocak ayında 17 cins, 22 tür, Nisan ayında ise 17 cins, 24 tür bulunmuştur. Tür zenginliği bakımından Helicostomella subulata (Ehrenberg) Jörgensen İç Körfez'de yüksek hücre yoğunluna sahiptir. Bunu Favella ehrenbergi (Claperede et Lachmann) Jörgensen, Tintinnopsis cylindrica Daday izlemektedir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT QUALITATIVE AND QUANTITATIVE DISTRIBUTION OF THE CLASSIS OF CILIATA OF IZMIR BAY TEMIZKAN, Nesligul MSc in Faculty of Fisheries Supervision Prof. Dr. Tufan KORAY January 2002, 71 pages In this study, qualitative and quantitative distribution of the classis of Ciliata species of Izmir Bay and physico-chemical factors impacting on their distribution are investigated within the period of April 2000 and April 2001. As a result of seasonal horizontal and vertical hauls, a total of 40 species that belong to the classis of Ciliata are identified. In addition to this, temperature, salinity, density, total-N, P04'3-P, N/P ratio, Si and Chl-a analysis are made. The samples are carried out in April, May, July and November of 2000 and, January and April of 2001. At the period of 2000, the samples from the classis of Ciliata in April 9 genus, 1 1 species; in May 9 genus 10 species; in July 12 genus, 19 species; in November 15 genus, 21 species were estimated. In 2001, in January IS genus, 22 species and in April 17 genus, 24 species are found. According to species richness Helicostomella subulata (Ehrenberg) Jörgensen have a high cell density in the Inner Bay. It is followed by Favella ehrenbergi (Claperede et Lachmann) Jörgensen and Tintinnopsis cylindrica Daday.