Türevlenebilir fonksiyonlara lineer pozitif integral operatörler aileleriyle yaklaşımının asimptotik değeri
Asymptotic value of approximation to differentiable functions by families of linear positive integral operators
- Tez No: 120960
- Danışmanlar: PROF.DR. ELGİZ BAYRAM
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Singüler integraller, Peano türev, Schwartz türev, Singular integrals, Peano differentiable, Schwartz differentiable
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZET Doktora Tezi TÜREVLENEBİLİR FONKSİYONLARA LİNEER POZİTİF INTEGRAL OPERATÖRLER AİLELERİYLE YAKLAŞIMIN ASİMPTOTİK DEĞERİ Yusuf ZEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Elgiz BAYRAM Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümünde, tez için gerekli olan temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümünde türevlenebilir fonksiyonlara lineer pozitif integral operatörler aileleriyle yaklaşımın asimptotik değerleri bulunmuş, bazı sonuçlar inşa edilmiştir. Dördüncü bölümünde üçüncü bölümde bulunan sonuçlar Peano anlamında türevlenebilir fonksiyonlara uygulanmıştır. Son bölümünde daha genel olarak Schwartz anlamında türevlenebilir fonksiyonlara lineer pozitif integral operatörler aileleriyle yaklaşımın asimptotik değerleri bulunmuştur. 2002, 50 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph. D. Thesis ASYMPTOTIC VALUE OF APPROXIMATION TO DIFFERENTIABLE FUNCTIONS BY FAMILIES OF LINEAR POSITIVE INTEGRAL OPERATORS Yusuf ZEREN Ankara University Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Elgiz BAYRAM This Thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to the introduction. The second chapter deal with the preliminaries, fundamental definitions and theorems that will be needed for this thesis. In chapter three, asymptotic values of approximation to differentiable functions by families of linear positive integral operators are found and some corollaries are established. In chapter four, are applied the results that are found in the third chapter to differentiable functions in the meaning of Peano. In the final chapter, it is found more generally, asymptotic values of approximation to differentiable functions in the meaning of Schwartz by families of linear positive integral operators. 2002, 50 pages