Web tabanlı eğitim: Örnek bir uygulama
Web based education: A sample application
  1. Tez No: 125844
  2. Yazar: RECEP TÜRKOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ SAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Web tabanlı Eğitim, Internet
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
111 WEB TABANLI EGITIM : ÖRNEK BİR UYGULAMA (Yüksek Lisans Tezi) Recep TÜRKOĞLU GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OCAK 2002 ÖZET Bu çalışmada, On-line eğitimin konumu, eğitim çeşitleri, bu güne kadar on-line eğitimle ilgili yurt içi ve dışında yapılanlar, ülkemizde on-line eğitimlerle ilgili yapılan yasal düzenlemeler ve öğretim programlarında internetin kullanılması araştırılmıştır. Uzaktan eğitimin özellikleri ve etkin bir uzaktan eğitimin nasıl olması gerektiği açıklanmıştır. İnternet tabanlı uzaktan eğitimde çoklu ortam uygulamalarının kullanılması ve iş yükü analizinin nasıl yapılması gerektiği anlatılmıştır. Web tabanlı eğitim, geleneksel eğitim yöntemleriyle karşılaştırılmış ve web tabanlı eğitim sitesinin nasıl hazırlanması gerektiği aşamalar halinde anlatılmıştır. İnternet, İnternet yazılımları ve On-Line eğitim teknolojisi kullanılarak, Sayısal Elektronik dersi Web Tabanlı Eğitim kapsamında İnternette yayınlanarak, zamandan ve mekandan bağımsız olarak verilmesi, bu dersin İnternet ortamında izlenebilmesi ve öğrenilebilmesi amaçlanmış ve bu kapsamda; Sayısal Elektronik Dersi Frontpage, HTML, ASP, Macromedia Flash yazılımları kullanılarak, On-Line Eğitim teknolojisiyle İnternette yayınlanabilir hale getirilerek bu amaca ulaşılmıştır. Bilim Kodu : 626.06.01
Özet (Çeviri)
IV WEB BASED EDUCATION : A SAMPLE APPLICATION (M.Sc. Thesis) Recep TÜRKO?LU GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY OCAK 2002 ABSTRACT In this study, The position of on-line education, types of education, investigations about on-line educations in Turkey and overseas, legal arrangments on the on-line education in Turkey and internet usage in education programmes has been investigated. Properties of on-line education and how could an active education be done explained. By using multimedia components with the web based education and doing the work load analysis has been investigated. On-line education has compared with the traditional education and how prepare the web based education sites has been explainad step by step. By using Internet and On-Line Education technologies, Digital Electronic Course is on the Internet by time independently. Frontpage, HTML, ASP, Macromedia Flash softwares and On-Line Education technologies have been used by preparing at Digital Electronic Course. Science Co : 626.06.01 Key Words : Distance Education, Web based education, Internet Page Number: 77 Adviser : Ass.Prof.Dr. Yılmaz SAVAŞ