Isparta ili ekstansif kaz yetiştiriciliğinin incelenmesi
Investigation of the extansive goose raising systems with the native goose breeds in the villages of Isparta
- Tez No: 128333
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERGÜL İŞGÜZAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Damızlık, yerli kaz, yetiştirme, yumurta, canlı ağırlık, Breed, native goose, raising, egg, live weight
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
11 ÖZET Bu çalışmanın amacı, İsparta İline bağlı köylerdeki damızlık yerli kaz varyetelerinin doğa koşullarındaki yetiştirme sistemlerini incelemek ve kaz çiftliklerinde yapılan büyütme, kuluçkalama, barındırma ve besleme koşulları ile birlikte sorunları tartışmaktır. Toplam 5 çiftlikte yürütülen çalışmada, damızlık yerli kazlarda ortalama yumurta ağırlığı 137.6g ; 1., 3., 5., 7., 9. ve 11. haftadaki yaşam ağırlıkları ise sırasıyla ortalama 151.3, 450.5, 859.9, 1476.9, 2121.5 ve 2743g olarak saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT The aim of this research was to investigate the extansive goose raising system with native goose breeds in the villages of İsparta, Turkey. Breeding, incubation, housing and feeding conditions of the goose farms were studied and discussed by the problems. Average egg weight of geese in 5 farms was 137.6g and live weight of the poults at 1, 3, 5, 7, 9 and 11th weeks of age were 151.3, 450.5, 859.9, 1476.9, 2121.5 and 2743. Og, respectively.