Dağıtım otomasyon sistemleri
Distribution automation systems
- Tez No: 128741
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELAHATTİN DİNLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Dağıtım Otomasyon Sistemleri, elektrik dağıtımı, iletişim sistemleri, bilgisayar mimari yapılan, Dağıtım Otomasyon fonksiyonları. xıı, Distribution Automation Systems, electrical distribution, communication systems, computer architecture structures, Distribution Automation functions. xm
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
ÖZET Bu çalışmada elektrik dağıtım sistemlerinin otomatik kontrolü, denetimi ve korunması amacıyla tasarlanmış olan Dağıtım Otomasyon Sistemleri hakkında bilgiler verilmiştir. Dağıtım Otomasyon Sistemleri IEEE tarafından şöyle tanımlanmıştır (Bassett vd., 1988):“Uzak noktalara yerleştirilmiş ünitelerden gerçek zamanda alman verilerle elektrik dağıtımındaki cihazların uzaktan görüntülenmesini, koordinasyonunu ve işletilmesini sağlayan bir sistemdir.”Her bir bölümde ayrı olarak Dağıtma Otomasyon Sistemlerinin yapısından, gerekliliğinden, fonksiyonlarından, iletişim sistemlerinden, mimari yapılarından ve kazançlarından bahsedilmiştir. Ayrıca bu konuda yapılan uygulamalarla birlikte, örnek bir Dağıtım Otomasyon Sisteminin tasarımı ele alınmıştır. Geniş bir alana yayılmış olan elektrik dağıtım sistemlerine adapte edilecek Dağıtım Otomasyon Sistemleri ile hem elektrik dağıtım sistemlerinin işletilmesi ve kontrolü daha kolay ve kaliteli olacak hem de tüketicilere daha kaliteli ve güvenilir elektrik vermek mümkün olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study it has been informed about Distribution Automation Systems which are aimed to control, supervise, monitor and protect of distribution of electrical systems. Following definition of a Distribution Automation System as given in an IEEE publication (Bassett and the others, 1988):“A system that enables an electric utility to remotely monitor, coordinate and operate distribution components in a real-time mode from remote locations.”As a seperately in each section, it was disscussed structures, needings, some functions, using communication systems, computer configuration architectures and benefits of the Distribution Automation Systems. Moreover also, a Distribution Automation System design application was examined with other market applications. With adaptation of the Distribution Automation Systems to electrical distribution systems that lie down an extended wide area, electrical distribution systems will have both more quality and easier to operate and control, and more quality and reliable to supply customers.