Lazer diagnostikleri üzerine literatür çalışması
Laser diagnostics literatur research
  1. Tez No: 128848
  2. Yazar: MURAT YILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAMDİ ŞÜKÜR KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Laser Ablasyon, Laser Soğurma Oranı, Dermatolojide laser, Laser Ablation, Laser Absorbtion Rate, Laser in Dermatology m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi LASER DİAGNOSTİKLERİ ÜZERİNE LİTERATÜR ÇALIŞMASI Murat YILDIZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. H. Şükür KILIÇ 2002, 63 Sayfa Jüri: Doç. Dr. H. Şükür KDLIÇ Jüri: Yrd. Doç. Dr. Ö. Faruk YÜKSEL Jüri: Yrd. Doç. Dr. Haziret DURMUŞ Bu çalışmada; dermatolojide kullanılan laserlerin birbirlerine olan avantajları, dezavantajları, istenilen etkinin hangi parametrelere bağlı olduğu, çalışma prensipleri, laser parametrelerinin ölçümü, devam etmekte olan araştırmalar ve deneysel çalışmaları ama en önemlisi de bu bilim dalında gerçekleştirilen 40 yıllık araştırmalara genel bir bakış ile değerlendirme yapılmaktadır. Bu değerlendirmede; laser tipleri ayrı ayrı ele alınarak, kullanım alanları, doku üzerindeki etkileri laserlerin Işık şiddeti, enerji yoğunluğu, puis süresi, ablasyon oranı, soğurma, yansıma oranı gibi fiziksel parametreleriyle yorumlanarak sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. S. Thesis LASER DIAGNOSTICS LİTERATÜR RESEARCH Murat YILDIZ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Hanıdi Şükür KDLIÇ 2002, 63 Pages Jury: Assoc. Prof. Dr. H. Şükür KTLIÇ Jury: Assist. Prof. Dr. Ö. Faruk YÜKSEL Jury: Assist. Prof. Dr. Haziret DURMUŞ In this study, the lasers which have been used in dermatology relating to their advantages and disadvantages to each other, the desired effect which depends on parameters, the principles of the study, the measure of lasers parameters, researches and experimental studies which continue, on the other hand, it is the most important thing that the forty years experience has summarized in this study. In this evaluation, the laser's types have been studied in detail, the laser's application field, the effect on target tissue have been resulted by the effect physical parameters, such as irradiance, fluence, puis duration, ablation rate, absorbtion, reflectance rate, etc.