Thermopsis turcica Kit Tan, Vural ve Küçüködük (Fabaceae)'nin morfolojisi, anatomisi ve ekolojisi
The Morphology, anatomy and ecology of Thermopsis turcica Kit Tan, Vural and Küçüködük (Fabaceae)
  1. Tez No: 128866
  2. Yazar: BİLGEGÜL SİNAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA KÜÇÜKÖDÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Thermopsis turcica, morfoloji, anatomi, ekoloji, Konya, Türkiye, Thermopsis turcica, morphology, anatomy, ecology, Konya, Turkey. 11
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Thermopsis turda Kit Tan, Vural & Küçüködük (FABACEAE)'NIN MORFOLOJİSİ, ANATOMİSİ VE EKOLOJİSİ Bilgegül SİNAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Mustafa KUÇUKODUK 2002, 52 sayfa Jüri: Doç.Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜK Doç.Dr. Kuddisi ERTUĞRUL Yrd.Doç.Dr. Cengiz AKKÖZ Dünyada sadece Akşehir Gölü ve çevresinde yetişen, IUCN kategorilerine göre konumu CR olan Thermopsis turcica Kit Tan, Vural & Küçüködük, morfolojik, anatomik ve ekolojik olarak araştırıldı. Kök, gövde, yaprak ve meyve morfolojisi ve anatomisi çizildi. Bulgularımız ile orijinal yayında belirtilen morfolojik karakterler bakımından fark bulunmadı. Bitkinin toprak üstü ve toprak altı organlarındaki makro elementler (Mn, Fe, Zn, Cu, Pb) ve mikro elementler' (P, Na, N, K) tespit edildi. Demir (Fe) toprak üstü organlardan ziyade toprak altı organlarda daha fazla bulundu. Göle yakın nemli topraklar üzerinde yetişen bitkinin toprak tekstürü kumlu-tınlıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THEMORPHOLOGY,ANATOM^ turcica Kit Tan, Vural & KüçÜköduk {FABACEAE) Bügegül SİNAN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDUK 2002, 52 Page Jüri: AssocProf.Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDUK AssocProf.Dr. Kuddisi ERTU?RUL AssistProf-Dr. Cengiz AKKÖZ Thermopsis turcica Kit Tan, Vural & Küçüködük which has grown only around the lake of Akşehir and its environment in the world is located as CR according to IUCN categories and is investigated in three categories as morphological, anatomical and ecological. The anatomy and morphology of stem, root, leaf and seed is drawn. There is found no difference about morphological characteristics between our inventions and pointed out in the orijinal article. The macro elements (Mn, Fe, Zn, Cu, Pb) and the micro elements (P, Na, N, K) which are in the upper ground and in the under ground organs are determined. On the other hand Fe is found in under ground organs more than other organs in the plant. This kind of plant has grown on the moist soil has a sandly-clay teksture.