Oda sıcaklığında kemilüminesans metoduyla T3 ve T4 düzeylerindeki değişmenin ölçülmesi
The Measurement of changing T3 and T4 level using chemyluminescence method in the room temperature
- Tez No: 128867
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SEZGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Thyroit Gland, Hormones, Lüminecance, Antigen- Antibody Comphlexes
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Teri ODA SICAKLIĞINDA KEMİLÜMİNESANS METODUYLA T3VET4 DÜZEYLERİNDEKİ DEĞİŞMENİN ÖLÇÜLMESİ. _ Emine Ateş AMSLAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya AnabiSim Dalı Danışman Prof. Dr Mehmet SEZGİN 2§025 35 Sayfa Jüri Proi Dr Mustafa YILMAZ Prof. Dr A. Muhtar TİFTİK Hastalıkların teşhisi için sıklıkla kan analizlerinde kanların zamanında ve uygun şartlarda muhafaza edilememesi büyük bir problem olup bir çok parametrenin konsantrasyonunu etkilemektedir. Bu noktadan hareketle serumların oda sıcaklığında bekletilmesinin tiroid hormonları düzeylerine ne derece etkili olacağı tayin amacını oluşturmaktadır. Yapılan çalışmada hastalardan alman kanların tiroid hormon düzeyleri hemen ölçüldü ve serumlar oda sıcaklığında 24 saat boyunca ağızlan kapalı olarak bekletildi 2,4 ve 24 saatlerde analizler tekrarlandı. Sonuç olarak oda sıcaklığında serumların 24 saat ağzı kapalı olarak bekletildiğinde tiroid hormonları düzeylerinin etkilenmediği kanaatine varılmıştır. Anahtar Kelimeler; Tiroid bezi, Hormonlar, Lüminesans, Antijen- Antikor Kompleksleri M®,
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Msc Thesis THE MEASUREMENT OF CHANGING T3 AND T4 LEVEL UStNG CHEMYLUMÎNECANCE METHOD IN THE ROOM TEMPERATURE Emine Ateş ARSLAN Selçuk university Institue of science Department of chemistry 2002, 35 page adviser: Prof. Dr. Mehmet SEZGİN Jury: Prof. Dr. Mustafa YİLMAZ Jury: Prof. Dr. A. Muhtar TİFTİT For many blood analysis cases, not being able to keep the blood samples under proper conditions is a crucial problem in identifying the illnesses, because this problem affectcs the concentration of many parameters. For this reasson.we made an experiment in onder to see the affects of keeping serums under room temperature on the levels of thyroid hormones.. İn the study, thyroid hormone levels of blood samples taken from patients were immediately tested and recorded. Then serums were kept covered under room temperature for 24 hours, the same analysis was repeated at 2 th, 4 th and 24th hours. As a result, it was concluded that the levels of thyroid hormones are not change, when the serums were kept covered under room temparature for 24 hours.