Bazı vic-dioksim komplekslerinin bor bileşikleriyle reaksiyonu ve yapılarının incelenmesi
Reaction of the some vic-dioxime complexes with boron composes and investigation of the structure
  1. Tez No: 128870
  2. Yazar: ŞABAN UYSAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. H. İSMET UÇAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: v/c-dioksim, Metal kompleksler, Borlu kompleksler
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BAZI v/c-DIOKSIM KOMPLEKSLERİNİN BOR BILEŞIKLERIYLE REAKSİYONU VE YAPILARININ İNCELENMESİ Şaban UYSAL Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. H. İsmet UÇAN 2002, Sayfa: 96 Jüri: Prof. Dr. İbrahim KARATAŞ Doç. Dr. H. İsmet UÇAN Yrd. Doç Dr. Ersin GÜLER Bu çalışmada çıkış maddesi olarak asetofenon kullanıldı. Asetofenon sodyum etoksitli ortamda amil nitrit ile nitrozolanarak isonitrosoasetofenon elde edildi. Elde edilen isonitrosoasetofenondan literatürde belirtilen metotlara dayanarak fenilglioksim, fenilglioksim klorlanarak klorofenilglioksim, klorofenilglioksimdeki klor iki farklı aminle yer değiştirilerek değişik sübstitüe aminofenilglioksim ligandları sentezlendi. Alkollü ortamda çözünmüş olan ligandlara NİCI2.6H2O ve C0CI2.6H2O tuzlan ilave edilerek renkli karedüzlem kompleksler çöktürüldü. Bu komplekslerde oluşan molekül içi H-köprüleri kırılarak BF3 bileşiği ile yer değiştirildi. Oluşan bu bor'lu kompleksler izole edilerek, elementel analizleri, İR ve ^-NMR spektrumlan alınarak ICP ile bor tayini yapıldı yapılan aydınlatıldı.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT M. Sc. Thesis Reaction of The Some v/c-Dioxime Complexes With Boron Composes and Investigation of The Sturucture Şaban UYSAL Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Chemistry Supervisor: Doç. Dr. H. İsmet UÇAN Jury: Prof. Dr. Ibrahim KARATAŞ Doç. Dr. H. İsmet UÇAN Yrd. Doç Dr. Ersin GÜLER In this acetophenone work used as a based substance. Isonitrosoacetophenone was obtain a by though of nitrozocification with amylnitrite of acetophenone in the presence sodiumetoxide. According to the published methods in the literature, phenylglyoxime was synthesized from isonitrosoacetophenone. Phenylglyoxime was reacted with chlour gases. As a result of these reaction, chlorophenylglyoxime was