Nil tilapyasında (O. Niloticus L. 1758) yemleme sıklığının büyüme performansı ve vücut bileşimi üzerine etkileri
Effects of feeding frequency on growth performance and body composition of Nile tilapia (O. Niloticus L. )
  1. Tez No: 129007
  2. Yazar: GÜLDEREN KURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT BİLGÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Nil Tilapyası, Yemleme Sıklığı, Besi Performansı, Yem Tüketimi, Karkas Bileşimi, Nile Tilapia, Feeding frequency, Feed Consumption, Carcass composition. n
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
öz Bu çalışmada, I, n, İH ve VI öğün/gün olmak üzere 4 farklı yemleme sıklığının, Nil Tilapyalan'nın (Oreochromis niloticus) büyüme performansı, yem tüketimi, yemden yararlanma oram ve karkas bileşimi üzerine etkileri araştırılmıştır. Deneme sonunda en yüksek canlı ağırlık artışı 56.22 g ile günde VI öğün yem verilen grupta gözlenirken, en iyi yemden yararlanma oranı 1,23 değeri ile günde II öğün yemleme programı uygulanan grupta gözlenmiştir. Karkas besin madde bileşiminde yemleme sıklığının artışıyla ham protein oranı artarken, lipit oranında ise azalma olduğu tespit edilmiştir. Yemleme sıklığının, ortalama canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, proteinden yararlanma oram ve karkas bileşimi üzerindeki etkisinin önemli (PO.01) olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Effects of four different feeding frequency (I, n, HI and VI meals/day) on the growth performance, feed consumption, feed conversion ratio and carcass composition of Nile Tilapia {Oreochromis niloticus) were investigated in this study. The highest live weight gain (56.22 g) was observed in group offish fed six times a day, while the best feed conversion ratio (1.23) was measured in fish fed twice a day. The increase in feeding frequency increased the protein content of fish carcass while decreased the lipid content. It was therefore determined that feeding frequency has a significant effects (PO.01) on average live weight, average live weight gain, feed consumption, feed conversion ratio, protein efficiency ratio and carcass composition of Nile Tilapia.