LC-uzaylar
LC-spaces
- Tez No: 130955
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALEV KANIBİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lindelöf, maksimal Lindelöf, P-uzay, LC-uzay, yerel LC uzay, Zj-uzay, £2-uzay, 4 -uzay, Z4-uzay, coLindelöf topoloji, coLC topoloji, Lindelöf, maximal Lindelöf, P-space, LC -space, local LC -space, . space, L2 -space, Z3 -space, L4 -space, coLindelöf topology, coLC topology
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
LC-UZAYLAR Pelin Girgînok Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalı ÖZ Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde diğer bölümlerde kullanılacak olan tanım ve teoremler verildi. ikinci bölümde zayıf ZC-uzay, ZC-uzay, kuvvetli ZC-uzay tanımları, örnekleri ve temel özellikleri verildi. Bu uzayların P-uzaylar ve coLindelöf uzaylarla olan ilişkileri incelendi. LC -uzaylarda sürekli fonksiyonlar ile LC -uzayların çarpımı verilerek bu bölüm bitirildi. Üçüncü bölüm yerel LC -uzaylar ve dördüncü bölüm LC -uzayların genelleştirmeleri olan 1^, L2, I3, L4 -uzayları hakkındadır. Son bölümde (x,t) topolojik uzayında, tümleyenleri LC -altuzay olan açık kümelerin oluşturduğu, r'nun coLC topolojisini elde ettik ve bu topolojinin bazı özelliklerini inceledik.
Özet (Çeviri)
LC-SPACES Pelin Girginok Hacettepe University, Faculty of Science, Department of Mathematics, Topology Section ABSTRACT This thesis consists of five chapters. In the first chapter we have given definitions and theorems that will be used in the next chapters. In second chapter definitions of weak LC -space, LC -space, strongly LC -space, examples and fundamental properties have been given. Further relations between spaces given above with P-spaces and coLindelöf spaces have been investigated. Giving continuous functions in LC -spaces and product of LC- spaces this chapter has been ended. The third chapter is about locally LC -spaces and the fourth chapter is about the Lx, L2, L3, LA -spaces which are generalization of LC -spaces. In the last chapter we have obtained coLC topology of r contains elements of r such that complements are ZC-subspaces of (x,r). Some properties of this topology have been analyzed.