Bozkır (Konya) ilçesinin güney bölgesinde yetişen makrofunguslar üzerinde taksonomik araştırmalar
Taxonomic investigations on the macrofungi growing in Southestern Bozkır district (Konya)
  1. Tez No: 133099
  2. Yazar: ŞÜKRÜ SABAHLAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GIYASETTİN KAŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Flora, Bozkır, Konya, Türkiye, Macrofungi, Flora, Bozkır, Konya, Turkey. [I
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BOZKIR (KONYA) İLÇESİNİN GÜNEY BÖLGESİNDE YETİŞEN MAKROFUNGUSLAR ÜZERİNDE TAKSONOMİK ARAŞTIRMALAR Şükrü SABAHLAR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK 2001, 109 Sayfa Jüri: Doç.Dr. Muhsin KONUK Yrd.Doç.Dr. Gıyasettin KAŞIK Yrd.Doç.Dr.Celaleddin ÖZTÜRK Bu çalışmada, Bozkır (Konya) İlçesinin güney bölgesinde farklı lokalitelerden 2000-2001 yıllarında ilkbahar ve sonbahar aylarında 67 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışması sonucunda, toplam 2 Sınıf, 9 Takım, 21 Familya ve 35 cins'e ait 56 makrofungus türü belirlenmiştir. Belirlenen türlerden 7'si Ascomycetes, 49'u Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar hakkındaki mevcut literatüre göre, 10 türün Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis TAXONOMIC INVESTIGATIONS ON THE MACROFUNGI GROWING IN SOUTHERN BOZKIR DISTRICT (KONYA). Şükrü SABAHLAR Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Department Supervision Assist.Prof.Dr. Gıyasettin KAŞIK 2001, 109 Page Jury: Assist.Prof.Dr. Muhsin KONUK Assist.Prof.Dr. Gıyasettin KAŞIK Assist.Prof.Dr. Celaleddin ÖZTÜRK In this this study, 67 macrofiingi specimens have been collected from different localities of Southern Bozkır district (Konya) between 2000-2001, particularly during the seasons of autumn and spring. As a result of the field and laboratory works, 56 species and 35 genera belonging to 2 Classes, 9 Order and 21 Families have been identified. According to the present literature on macrofungi flora of Turkey 10 species are added to the Turkish mycoflora as new records.