Sivas ili çevre devlet kara yolarında meydana gelen trafik kazalarının çok yönlü klinik araştırması ve kritiği
Multi-variate clinical aspects of traffic accidents at Sivas environmental state highways
  1. Tez No: 133437
  2. Yazar: ERCAN ÖZGAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATİLLA DORUM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Karayolu, Ulaştırma, Trafik Kazası, Trafik Kaza Analizi, Kaza Kara Nokta Analizi
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
SİVAS İLİ ÇEVRE DEVLET KARA YOLLARINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARININ ÇOK YÖNLÜ KLİNİK ARAŞTIRMASI VE KRİTİĞİ Ercan ÖZGAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EYLÜL 2003 ÖZET Sivas ili çevre devlet karayollarında meydana gelen trafik kazalarının çok yönlü klinik araştırması ve kritiği adlı bu çalışma yedi bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, genel tanım ve konunun önemi vurgulanmıştır. İkinci bölümde, konuyla ilgili kaynak araştırması yapılmıştır. Ülkemizde bu konuyla ilgili az sayıda çalışma yapılmış olduğu tespit edilmiştir. Üçüncü bölümde, Sivas ili çevre devlet karayollarının mevcut resmi kayıtlara göre durumu ortaya konulmuştur. Dördüncü bölümde, Sivas ili çevre devlet karayollarında meydana gelen trafik kazalarının yol yüzeyi, yer ve gön, hava durumu, yol onarımı, oluş şekilleri, araç cinslerine göre dağılımı ve günlerle ilişkilendirilmesi yapılmıştır. Beşinci bölümde, Sivas ilinde trafik kazalarının meydana geldiği çevre devlet karayollarının yerinde muayenesi yapılmıştır. Burada; Dört yıl içerisinde trafik kazalarında meydana gelen ölüm, yaralanma ve hasarlar tespit edilmiş ve sayısal tablolar haline dönüştürülmüştür. Bu tablolar kullanılarak mahaller gece ve gündüz şartlarında gezilmiş kazaya neden olabilecek muhtemel sebepler incelenmiştir. Altıncı bölümde, Sivas ili çevre devlet karayollarının analizi yapılarak riskli noktalar ve kaza kara noktaları tespit edilmiştir. Yedinci bölömde sonuç ve öneriler verilmiştir. Konuyla ilgili bir“web sayfası”paketi hazırlanmıştır.Bilim Koda :714
Özet (Çeviri)
İİİ MULT! - VARIATE CLİNİCAL ASPECTS OF TRAFFİC ACCIDENTS AT SİVAS ENVIRONMENTAL STATE HIGHWAYS (Ph.D Thesis) Ercan ÖZGAN GAZI UNIVERSITY INSTUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY September 2003 ABSTRACT This study contain seven section and concept is about the multi-variate clinical aspect of traffic accidents at Sivas environmental state highways. First chapter is about general introduction and the crux importance of subject Second chapter is about literature editions of highway traffical accidents for Turkey only a few study has being done. Third chapter mentions about the properties of just state according to pressed informations. Fourth chapter contain about the relation between road surface, place and day, climate condition, reconstruction, types of wehicte and day. İn the fifth section; whole results, about death, injury and wreckage aspects of traffical accidents are reanah/sised and brougt out to tabulate position. Then, probability causes items are predicted. In- the sixth section analysising has being developed. Following risky and death points of highway is pointed up. In the seventh section conclusioned and advised rehabilitions. In addition, a“web page”package is developed about this study. Science Code : 714 Key Words : Highway, Transportation, Traffic accident, Traffic accident analysis, Accident Blâckspot analyses Page Number : 176 Adviser : Doç.Dr. Atilla DORUM