Müzik öğretmenliği anabilim dallarında bireysel çalgı-gitar öğretim elemanları ve öğrencilerinin gitar eğitimi hakkındaki görüşleri
The wievs of the classical guitar teachers and the students about the guitar education at the departments of music education
  1. Tez No: 133719
  2. Yazar: ADEM SONER ULUOCAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLÇİN YAHYA KAÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Gitar, Gitar Eğitimi, Guitar, Guitar Education
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu araştırma, Yükseköğretim Kurumuna bağlı Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dallarında Bireysel Çalgı-Gitar öğretim elemanları ve öğrencilerinin gitar eğitimini hakkındaki görüşlerinin tespit edilebilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, verilerin bir kısmı Cumhuriyet Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dallarında Bireysel Çalgı-Gitar derslerini veren öğretim elemanları ve bu dersi alan öğrencilerden anket yoluyla, bir kısmı da literatür taraması yöntemiyle toplanmaya çalışılmıştır. Konuyla ilgili olarak uygulanan anketlerin sonuçlan tablolar halinde gösterilmiştir. Ayrıca Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dallan Bireysel Çalgı-Gitar derslerinin uygulanmasına yönelik öneriler araştırmanın sonunda sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This search was carried out to determine the views of the Classical Guitar teachers and the students about the Classical Guitar Education at the Departments of Music Education. In the search, some parts of the datas were collected by means of questionnaire which were applied to the Classical Guitar teachers and the students at Cumhuriyet University, Niğde University, Gazi University and Abant îzzet Baysal University; and some parts of the datas were collected by means of scanning literature. In relation to the search, the results of the questionnaire were shown in the form of tables. Moreover, the offers concerning about the teaching of the classical guitar at the Departments of the Music Education were submitted at the end of the search.