Mesleki müzik eğitimi veren üniversitelerde ud öğretim yöntemlerine ilişkin bir araştırma
A Research about the lute education systems in the universities that give professional music education
  1. Tez No: 133806
  2. Yazar: NESLİHAN AKINCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Ud Eğitimi, Lute, Lute Education
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
MESLEKİ MÜZİK EĞİTİMİ VEREN ÜNİVERSİTELERDE UD ÖĞRETİM YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA (Yüksek Lisans Tezi) NESLİHAN AKINCI ÖZET Bu araştırma, Mesleki Müzik Eğitimi Veren Üniversitelerdeki Ud Öğretim Yöntemlerinin belirlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Araştırmada verilerin bir kısmı, Mesleki Müzik Eğitimi Veren Üniversitelerdeki öğretim elemanlarından anket yoluyla, bir kısmı bu kurumlarda kullanılan ud metotlarından, bir kısmı da literatür taraması yöntemiyle elde edilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın sonunda, ud öğretim yöntemlerine ilişkin önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
11 A RESEARCH ABOUT THE LUTE EDUCATION SYSTEMS IN THE UNIVERSITIES THAT GIVE PROFESSIONAL MUSIC EDUCATION (MASTER THESIS) NESLİHAN AKINCI ABSTRACT This research is carried out to determine and evaulate the lute education systems in the universities that give professional music education. In the research, some part of the data has been taken from the instructors in the universities mat give professional music education by the way of questionnaire and some part of this research has been taken from the lute methods in these institutions and also another part of this research has been taken by the way of literature searching. At the end of the research, some suggestions have been given about the applications in the lute education.