Seydişehir-Derebucak (Konya)-Akseki (Antalya) yörelerinin miksomiset florası
Flora of myxomycete of Seydişehir-Derebucak (Konya)-Akseki (Antalya) areas
- Tez No: 134261
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET AFYON
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Myxomycetes, Flora, Seydişehir, Derebucak, Akseki, Myxomycetes, Flora, Seydişehir, Derebucak, Akseki. u
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
ÖZET Doktora Tezi SEYDİŞEHİR-DEREBUCAK (KONYA)-AKSEKİ (ANTALYA) YÖRELERİNİN MİKSOMİSET FLORASI DURSUN YAĞIZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ahmet AFYON 2003, 124 sayfa Jüri: Prof. Dr. Ahmet AFYON Prof. Dr. Mustafa IŞILOĞLU Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜK Doç. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK Bu çalışma, 2002-2003 yıllan arasında, Seydişehir-Derebucak (Konya)- Akseki (Antalya) yörelerinden toplanan örnekler üzerinde yapılmıştır. Örnekler ağaç kabuklan, yapraklar ve çürümüş ağaç materyallerinden elde edilmiştir. Toplanan materyallere“Nem Odası Tekniği”uygulanmış ve miksomiset sporoforlan geliştirilmeye çalışılmıştır. Aynca doğal ortamında gelişmiş olan miksomisetler de toplanmıştır. Elde edilen örneklerden arazi ve laboratuvar çalışmalan sonucu 9 familya ve 19 cinse ait 60 takson tespit edilmiştir. Belirlenen taksonlardan 14 tanesi Türkiye için yeni kayıt olup, Türkiye miksomiset florasına ilave edilmiştir. Bu taksonlar; Cribraria cancellata vax.fusca, Cribraria languensis, Cribraria persoonii, Cribraria vulgaris, Licea belmontiana, Badhamia dearnessii, Arcyria major, Arcyria obvelata, Arcyria oerstedtii, Trichia flavicoma, Comatricha pulchella var. fusca, Macbrideola cornea var. macrospora, Stemonitopsis amoena ve Stemonitopsis gracilis' dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis FLORA OF MYXOMYCETE OF SEYDİŞEHİR - DEREBUCAK (KONYA) AKSEKİ (ANTALYA) AREAS DURSUN YAGIZ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Department Supervision Prof. Dr. Ahmet AFYON 2003, 124 pages Jury:Prof. Dr. Ahmet AFYON Prof. Dr. Mustafa IŞILO?LU Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜK Assoc. Prof. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Assist. Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK This study has been made on the specimens which were obtained from the areas of Seydişehir-Derebucak (Konya) and Akseki (Antalya) between the years 2002-2003. The samples were acquired from barks of trees, leaves and the materials of decayed trees. These materials were employed the“Moist Chamber Culture”and it was tried to develop myxomycets sporophore. In addition Myxomycets which grew up in its natural environment were obtained. As a result of field and laboratory studies 60 taxa belonging to nine families and 19 genera were identified 15 of these taxa have been recorded for the first time for Turkey, and they were added to the Turkish myxomycets flora. This new records are; Cribraria cancellata var. fusca, Cribraria languensis, Cribraria persoonii, Cribraria vulgaris, Licea belmontiana, Badhamia dearnessii, Arcyria major, Arcyria obvelata, Arcyria oerstedtii, Trichia flavicoma, Comatricha pulchella var. fusca, Macbrideola cornea var. macrospora, Stemonitopsis amoena and Stemonitopsis gracilis.