Yapılan levrek balığı (Dicentrarchus labrax, L. 1758) yemlerinde immunositimulant kullanımı, büyüme ve ölüm oranına etkileri
Using of immunostimulants on European sea bass feed (Dicentrarchus labrax, L. 1758) which were cultured, effected on growth and mortality
  1. Tez No: 134442
  2. Yazar: ALP ÇINAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BELGİN HOŞSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Levrek, immunostimulant, büyüme-gelişme, ölüm oranı, Sea bass, immunostimulant, growth, mortality
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
V ÖZET Kültürü Yapılan Levrek Balığı {Dicentrarchus Labrax, L. 1758) Yemlerinde İmmunositimulant Kullanımı, Büyüme ve Ölüm Oranına Etkileri. ÇİNAR, Alp Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiricilik Anabilim Dalı, Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Belgin HOŞSU Kasım 2003, 49 sayfa Bu çalışmada, balık yemlerinde inımunostimulant kullanımının Levrek yavrularında büyüme, gelişme ve ölüm oranlan üzerine olan etkileri incelenmiştir. Bu amaçla ağırlık ortalaması 2,5 gr olan Levrek yavruları 3 adet (5x5x5mTik) kafeste stoklanmış ve farklı immunostimulantlarla hazırlanan 2 ayrı yem grubu ve 1 kontrol grubu ile beslenmiştir. Çalışma Temmuz-Eylül 2003 ayları arasında 60 gün sürmüştür. Çalışma sonunda balıkların ağırlık ortalamaları 45, 34, 29 gr olarak ve ölüm oranları %2, %4.1, %6.3 olarak tespit edilmiştir. Sonuçta immunostimulant'ların yem katkı maddesi olarak verimli bir şekilde rahatlıkla kullanılabileceği kanısına varılmıştır.
Özet (Çeviri)
! vıı ABSTRACT Useing of Immunostimulants on European See Bass Feed {Dicentrarchus Labrax, L. 1758) Which were Cultured, Effects on Growth and Mortality ÇINAR, Alp MSc. Faculty of Fisheries, Aquaculture Department Supervisor: Prof. Dr. Belgin HOŞSU November 2003, 49 pages In this study, the effects of using immunostimulant on fish feed, on growth and mortality on sea bass juveniles was investigated. Sea bass jueniles which were 2,5 average weigth stocked on 3 cages (5x5x5 m) and fed 2 different diets and 1 kontrol diet. Experiments were carried out between July and September 2003 for 60 days. At the end of this study, average weights were determined 45, 34, 29 gr and mortality were determined 2%, 4.1%, 6.3% respectively. As a result, immunostimulants can easily used as a feed additives.