Genelleştirilmiş fark dizi uzaylarının bazı topolojik özellikleri
On some topological properties of generalized difference sequence spaces
  1. Tez No: 134716
  2. Yazar: SERDAR SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MİKAİL ET
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İstatistiksel yakınsaklık, Kuvvetli Am -Cesaro yakınsaklık, Fark dizileri, N-duali, pfi, py- duali. III, Statistically Convergence, Strong Amp -Cesaro summable, Difference sequence, N-dual, p/3, /77-dual. IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARININ BAZI TOPOLOJİK ÖZELLİKLERİ Serdar SÖNMEZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 31 Bu çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci b ölümde, bu çalışmada kullanılacak Normlu uzay, Banach koordinat uzayı, Cauchy dizisi, İzomorfizm ve bir dizi uzayının duali gibi temel tanım ve teoremleri veriyoruz. İkinci bölümde, Doğal yoğunluk, İstatistiksel yakınsaklık, İstatistiksel Cauchy dizisi, Kuvvetli /?-Cesaro toplanabilir dizileri tanımlıyoruz ve İstatistiksel yakınsak diziler ile /j-Cesaro toplanabilme arasındaki ilişkileri inceliyoruz. Üçüncü bölümde, Genelleştirilmiş fark dizi uzaylarını tanımlıyoruz ve bu uzayların bazı topolojik özelliklerini inceliyoruz. Ayrıca /M,cvee0 dizi uzaylarının pcc-, pfi-, py - duallerini, A“ (lx), Am(c), Am(c0) dizi uzaylarının N-duallerini hesaplıyoruz. Dördüncü bölümde ise, Genelleştirilmiş fark dizilerinin istatistiksel yakınsaklığını tanımlıyoruz ve AT-Cesaro toplanabilir diziler ile A”-istatistiksel yakınsaklık arasındaki ilişkiyi inceliyoruz.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis ON SOME TOPOLOGICAL PROPERTIES OF GENERALIZED DIFFERENCE SEQUENCE SPACES Serdar SÖNMEZ Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Mathematics 2003, Page: 31 This work contains four chapters. In the first chapter, we give the fundamental definitions and theorems such as; Normed space, Banach coordinatewise space, isomorphism and dual space of a sequence. In the second chapter, we investigate statistically convergent sequences, density, statistically Cauchy sequence and strongly />-Cesaro summable sequences and give some inclusion relations between strongly jo-Cesaro summable and statistically convergent sequences. In the third chapter, we define generalized difference sequence spaces and examine some topological properties of these sequence spaces. Furthermore we compute the pec-, p/3~, py - dual s paces of lx, c and c0, a nd a lso compute JV-dual s paces o f t he s equence s paces Am (lx ), A“(c),Am(Co). Finally, we define statistical convergence of generalized difference sequences and give some inclusion relations between Am - statistically convergent sequences and strongly A”-Cesaro summable sequences.