Antalya-Belek yöresindeki bazı turizm tesislerinin bitkilendirme yönünden incelenmesi
A Research on the planting designs of some tourism establishments in the Belek region of Antalya
  1. Tez No: 135589
  2. Yazar: DUYGU GÖKBAYIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEVİL ALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Belek, Bitkisel Tasarım, Peyzaj. m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ ANTALYA - BELEK YÖRESİNDEKİ BAZI TURİZM TESİSLERİNİN BİTKİLENDİRME YÖNÜNDEN İNCELENMESİ DUYGU GÖKBA YIR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Sevil ALTAN Yd : 2003, Sayfa: 101 Jüri : Prof. Dr. Sevil ALTAN : Doç. Dr. Veli ORTAÇEŞME : Yard Doç. Dr. Berrin SÎREL Bu araştırmada önemli turizm potansiyeline sahip Antalya - Belek bölgesinde seçilen tesislerde bitkisel tasarımın değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla farklı dönemlerde yapılan arazi çalışmaları ve gözlemler ile 1/500 ölçekli tesislerin plantasyon projeleri incelenmiş ve Sayan (1998)'in belirlediği kriterlere göre değerlendirme yapılmıştır. Arastana sonucunda projeye dayalı olarak yapılan bitkisel düzenlemelerin, projeye dayalı olmayan düzenlemelere göre daha başarılı olduğu saptanmıştır. Özelde Belek, genelde ise ülkemizin Akdeniz kıyı şeridindeki turizm tesislerinin bitkisel peyzaj tasarımına yönelik öneriler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS A RESEARCH ON THE PLANTING DESINGS OF SOME TOURISM ESTABLISHMENTS IN THE BELEK REGION OF ANTALYA DUYGUGOKBAYIR ÇUKUROVA UNIVERSITY GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES DEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURE Supervisor : Prof. Dr. Sevil ALTAN Year : 2003, Pages: 101 Jury : Prof. Dr. Sevil ALTAN : Assoc. ProfDr. Veli ORTAÇEŞME i Assist Prof Dt Benin SÎREL In this research, planting desingns of some tourism facilities in the Belek Region of Antalya Province of Turkey were investigated. For this purpose, plantation projects at the scale of 1/500 were studied and field surveys in different seasons were conducted. The findings were evalvated according to the planting desingn criteria developed by Sayan (1998). In conclusion, it was determined that plantation project-based desings were more succesfull than non project-based ones. Some recommendations were given for planting desings of tourism facilities in the Mediterranean coasts of Turkey in general and in the Belek region of Antalya Province in particular. KEYWORDS: Tourism, Belek, Planting Design, Landscaping. «v