Design construction of a computer controlled hydrostatic power transmission system
Bilgisayar kontrollü hidrostatik güç iletişim sisteminin tasarımı ve imalatı
  1. Tez No: 135622
  2. Yazar: AHMET MUDU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BEŞİR ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hidrostatik, servo, değişken debili pompa, hidrolik motor, Hydrostatic, servo, variable displacement pump and hydraulic motor. II
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ BİLGİSAYAR KONTOLLÜ HİDROSTATİK GÜÇ İLETİM SİSTEMİNİN TASARIMI VE İMALATI AHMET MUDU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Yıl : 2003, Sayfa : 72 Jüri : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Prof. Dr. Erdem KOÇ Yrd. Doç. Hüseyin AKILLI Bu çalışmada, değişken deplasmanlı eksenel pistonlu hidrolik pompanın ve hidrolik motorun dinamik özelliklerim incelemek için bir deney düzeneğinin tasannu ve imalatı amaçlanmıştır. Pozisyon kontrol sisteminde geri besleme kuvveti her zaman kontrol kuvvetine karşı etkir. Valf kontrollü güç sistemlerinden geniş ölçekte yerini alan pompa ve motor kontrollü güç sistemleri, oransal control valflerine geniş uygulama alanları sunmuştur. Dizel motor, ana güç kaynağı direkt olarak hidrolik pompaya bağlanmıştır. Bilgisayar destekli bir data gözleme sistemi; i) dizel motor devrini, ii) yüksek basmcı, iii) servo basıncını, iv) şarz basıncını ve v) volumetrik debiyi incelemek için geliştirilmiştir. Bu değişkenlerle değişken deplasmanlı eksenel pistonlu hidrolik pompanın performansı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc. THESIS DESIGN AND CONSTRUCTION OF A COMPUTER CONTROLLED HYDROSTATIC POWER TRANSMISSION SYSTEM AHMET MUDU DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Year : 2003, Pages : 72 Jury : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Prof. Dr. Erdem KOÇ Assist. Prof. Dr. Hüseyin AKILLI The aim of this work is the design and construction of experimental set up in order to carry out the dynamic identification of a variable displacement axial piston hydraulic pump and hydraulic motor. The tilting force always acts against the control force introducing a random load in the position control system. The large-scale replacement of the valve controlled power systems by hydraulic pump or motor controlled power systems offers a wide field of application to the proportional control valves. A diesel engine is connected directly to the hydraulic pump as a prime mover power source. A data monitoring system was developed to detect; i) diesel engine speed, ii) high pressure, iii) servo pressure, iv) boost pressure and v) volume flow rate. Through these variables a performance of variable displacement axial piston hydraulic pump were studied.