A ve genç bayan hentbol milli takım oyuncularının bazı fiziksel ve motorsal test sonuçlarının karşılaştırılması
Comparison of some physical and motoric remarks of female and young female national handball team players
  1. Tez No: 138105
  2. Yazar: AYLA DEMİRDİZEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ TAŞKIRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Bayan Hentbol, Motorik Test. iv
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET Bu araştırmanın amacı A ve Genç Milli takımlar arasında Bazı fiziksel ve motorsal testlerin sonuçlarının karşılaştınlmasıdır. Araştırmanın verileri A Milli takımdan 19 (yaş ortalaması; 23,97±0,96, boy ortalaması; 171,75±6,46, ağırlık ortalaması; 68,87±1,58) ve Genç Milli takımdan 25 (yaş; 16,04±0,20, boy; 169,56±1,08, vücut ağırlığı;60±l,02)olmak üzere toplam 44 bayan hentbolcüden elde edilmiştir. Elde edilen veriler SPSS 7,5 istatistik paket programı ile Descriptives, Mann - Whitney U, Anova ve Pearson Correlation testleri kullanılarak analiz edilmiştir. A ve Genç Milli takımlar arasında istatistik analizler sonucunda; işitsel reaksiyon zamanı, bacak kuvveti, boy, dikey sıçrama, esneklik, vücut ağırlığı, 30metre sprint, yaş, vücut yağ yüzdesi, millilik sayısı ve antrenman yaşı gibi parametrelerde anlamlı fark bulunurken (PO.05), diğer parametrelerde anlamlı fark bulunmamıştır (P>0.05). A Milli takım oyuncularının pozisyonlara yönelik yaptığımız karşılaştırılmalarında vücut ağırlığı ve vücut yağ yüzdesinde anlamlı farklılık tespit edilmiştir (PO.05). Genç Milli Takım Oyuncularının oynadıkları pozisyonlara göre yaptığımız karşılaştırmada ise anlamlı fark tespit edilememiştir (P>0.05).
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The purpose of this study was to comparise some physical and motoric test results between A and Young Women National handball teams. The data was collected from totally 44 players 19 A Team (age; 23,97±0,96, height; 171,75±6,46, weight; 68,87±1,58) and 25 young Team (age; 16,04±0,20, height; 169,56±1,08, weight; 60±1,02) who were volunteers. Data was analysed to the SPSS 7,5 statistic package programme for Windows. The significence was accepted as 0.05 Descriptive Statistics Technique, Mann Whitney-U, Kruskal Wallis and Pearson Correlation were used for comparison of the groups. The results of this statistical analysies, it was found significant difference i in akustic reaction time, leg power the value of height, vertical jump, 30 m sprint, age, % body fat, number of national games, (p0.05). No significantly difference on motoric remarks on young female national team players (p>0.05).