İki boyutlu diferensiyel denklem sistemleri için dallanma analizi
Bifurcation analysis of two dimension differential equation systems
  1. Tez No: 139137
  2. Yazar: MEHMET MERDAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Otonom, Maple 7, Diferensiyel Denklem Sistemi, Autonomous, Maple 7, Differential Equation System VI
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
ÖZET Bu çalışmada 2x2 lik lineer parametreli otonom diferansiyel denklem sistemlerinin kararlılık ve dallanma analizini gerçekleştiren prosedürlerden oluşan LDDSKDAP isimli bir Maple kütüphanesi ve kütüphanedeki prosedürlerin kullanımım açıklayan bir yardım manueli hazırlanmıştır. Söz konusu sistem tek bir kur.dal dosyası ile kişisel bilgisayarda kurulu olan Maple yazılımına entegre edilerek, Maple'm bir yeni kütüphanesi olarak kullamlabilmektedir. Konuyla ilgili bütünlüğü sağlamak amacıyla ilk bölümde dallanma ve kararlılık analizi teorik olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Applications in Maple to Stability and Bifurcations Analysis of Lineer Parameter Systems In this study, we have developed a Maple library the so-called LDDSKDAP. This library consists of several procedures aimed at performing stability and bifurcation analysis of autonomous differential equations. Once the library is integrated into Maple, it functions as if it were an original library of Maple and works out interactivity. A help menu is available for the use of procedures contained in the library and bifurcation analysis is provided in Section 1.