Modülüs fonksiyon yardımıyla tanımlanan bazı dizi uzayları
Some sequence defined by a modulus functions
  1. Tez No: 139566
  2. Yazar: MEHMET ŞAH KILIÇASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, F-yarınorm, Modulus fonksiyonu, Kuvvetli toplanabilirlilik, Lacunary dizisi, Smırlılılık, Sequence space, F-seminorm, Modulus function, Strong summability, Lacunary squence, Boundedness. m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZET MODULUS FONKSİYON YARDIMIYLA TANIMLANAN BAZI DİZİ UZAYLARI KILIÇASLAN, Mehmet şah Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doc. Dr. Hasan KARA Temmuz 2003, 45 sayfa Dört bölüm olarak hazırlanan bu çalışmanın birinci bölümünde literatür bildirişi, ikinci bölümünde ise daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan bazı temel tanım ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde, bir modulus yardımıyla tanımlanan dizi uzayları ve bu uzayların çeşitli özellikleri incelendi. Dördüncü bölümde ise A(F) tanımlandı. AyFj'nm Topolojisi, \Â\F), gF ) 'nin tamlığı ve modulus fonksiyon dizilerine göre kuvvetli toplanabilirlilik, sınırlılık ve Lacunary yakınsaklığı ile ilgili bilgi verildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME SEQUENCE SPACES DEFINED BY A MODULUS FUNCTIONS KILIÇASLAN, Mehmet Şah MSc, Department of Mathematics Supervisor: Asst. Prof. Dr. Hasan KARA July 2003, 45 pages This thesis consists of four chapters. In the first and second chapters, literature notices and some fundamental definitions and theorems, which will be used in the chapters, were given respectively. In the third chapter, a sequence space defined by a sequence of modulus functions and their features has investigated. In the fourth chapter, A\F) is defined and has been given topology of Û(F) and completeness of \A.{F), gF ). Morever, strong summability, boundedness and Lacunary convergence according to the seguence of modulus functions has been given.