Helicobacter pylori ile enfekte çocuklarda konak yanıtını belirleyen genetik polimorfizmler
Genetic polymorphism determining the host response of children infected with helicobacter pylori
- Tez No: 143144
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZLEM DURMAZ
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Child Health and Diseases
- Anahtar Kelimeler: S-kutuları, blok şifreleme sistemleri. iv, S-boxes, block ciphers. m
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
S-kutuları blok şifreleme sistemlerinin doğrusal olmayan önemli parçalandır. Literatürde S-kutularının üretimi için birçok metod bulunmaktadır. Bu tezde Jennifer Seberry, Xian-Mo Zhang ve Yuliang Zheng tarafından ileri sürülen ve Hadamard matrislerini temel alan bir metod tartışılmaktadır. Bu metodla üretilen S-kutulanmn birçok önemli kriptografik özelliği sağladığı, yazarları tarafından gösterilmiştir. Bu tür S-kutuları için üç örnek bu çalışmada üretilerek, bahsedilen özellikleri sağladıkları doğrulanmaktadır.
Özet (Çeviri)
It is known that S-boxes are important nonlinear parts of the block cipher systems. There are several construction methods of S-boxes in the literature. In this thesis we shall discuss a method proposed by Jennifer Seberry, Xian- Mo Zhang and Yuliang Zheng. These authors show that S-boxes constructed by their method satisfy a number of crucially important cryptographic prop erties. We provide three examples to such S-boxes and justify that mentioned properties are fulfilled.