Learners' perceptions of a web enhanced course
WEB-destekli bir ders hakkında öğrencilerin algıları
  1. Tez No: 143502
  2. Yazar: ERDEN OYTUN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZAHİDE YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Web destekli öğretim, uzaktan eğitim, çevrimiçi iletişim, öğrenci algıları, Web enhanced course, online education, distance education, students'' perceptions
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu tez çalışması öğrencilerin bir web destekli öğrenme ortamında iletişim düzeyi, memnuniyet, çevrimiçi ders destek algılarım ve öğrencilerin bilgisayar ve web hakkındaki duygularını incelemektedir. Bunlara ek olarak algılamalarmdaki cinsiyet farklılıkları incelenmiştir. Veriler ders sonunda anket yoluyla toplanmış ve tanımlayıcı istatistiksel analiz yöntemleri kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuçlar öğrencilerin bilgisayar ve web baklandaki duygularının biraz olumlu olduğunu göstermektedir. Öğrencilerin çevrimiçi ders destek düzeyini algılarımın biraz olumlu olduğu görülmüştür. Öğrencilerin, iletişim düzeyi ve memnuniyet algılan nötrdür. Öğrencilerin bilgisayar ve web hakkındaki duyguları, iletişim düzeyi, çevrimiçi ders destek ve memnuniyet algılarındaki cinsiyet farklılığı görülmemiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines students' perceptions about level of communication, online course support, satisfaction in a web enhanced course and students' feelings about computers and the web. Addition to them gender differences in students' perceptions were studied. The data were collected by using survey at the end of the term and analyzed by using descriptive statistical analyzing methods. Results showed that students' feelings about computers and the web were slightly positive. Students' perceptions about online course support were slightly positive. Students' perceptions were neutral about level of communication and satisfaction results. No difference has found in students' computer and the web feelings, level of communication, online course support and satisfaction results in terms of gender.