Computer solutions for circular plates on elastic foundation
Elastik zemine oturan dairesel plaklar için bilgisayar çözümleri
  1. Tez No: 143562
  2. Yazar: ALİ KAYAPINAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET UTKU, PROF. DR. TANVİR WASTİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dairesel plaklar, halka plaklar, elastik zemine oturan dairesel plaklar, Circular plates, annular plates, circular plates on elastic foundation
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu tez çalışmasında, elastik zemine oturan dairesel plakların analizi için bir formülasyon sunulmuştur. Formülasyon, fleksibilite ve rijitlik yöntemleri üzerine kurulmuş olup, fleksibilite ve rijitlik katsayıları klasik plak teorisi kullanılarak elde edilmiştir. Dairesel plak yaylara oturan halkalarla modellenmiştir. Her halka, iç ve dıştaki her iki çembersel çevresi boyunca basit mesnetli olup, komşu halka ile aynı çembersel yay tararından mesnetlenmektedir. Bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve yöntemin nasıl uygulanacağı gösterilmiştir. Örnek bir problem için elde edilen çözümler incelenmiştir. Dış halkanın yüklenmesi durumunda plağın belirli bölgelerinde oluşan ters sehim olayı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new formulation is presented for the analysis of circular plates supported on elastic foundations. The formulation is based on the flexibility and stiffness methods of structural analysis. Classical thin plate theory for small deformations is applied to obtain the flexibility and stiffness coefficients. The circular plate is represented as a series of simply supported annular plates resting on support springs along their common edges. The computer implementation of the method is given, and solutions obtained for an illustrative case are discussed. In the thesis, the phenomenon of uplift has also been investigated for the case of a plate loaded round the outer periphery.