The effects of the European Union accession process on the Turkish law enforcement system
Avrupa Birliği giriş sürecinin Türk kolluk sistemi üzerindeki etkileri
- Tez No: 144750
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGUN ÖZBUDUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Türkiye, İnsan Haklan, Kolluk Sistemi, Jandarma, Polis iv, European Union, Turkey, Human Rights, Law Enforcement System, Gendarmerie, Police in
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 158
Özet
ÖZET AVRUPA BİRLİĞİ GÎRÎŞ SÜRECİNİN TÜRK KOLLUK SİSTEMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Erol, Subhi Sinan Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ergun Özbudun Temmuz 2004 Avrupa Birliği giriş süreci ve nihai üyelik Türkiye için hem uygun bir dayanak noktası hem de gerekli reformlara girişmesi için bir özendirici olarak yarar sağlamıştır. Türkiye 200 yıldır onun kanun ve kurallarını kullanarak Batı'yla bütünleşmek için çabalamasına rağmen, Batı'nın kurallarım kendi anlayışına göre uygulamıştır. Açıkçası, Avrupa Birliği giriş süreci ile birlikte Türkiye bir Avrupa Birliği üyesi olabilmek için oyunu kuralların aslına uyarak oynaması gerektiği hakikatiyle karşılaşmıştır. Bu yüzden, bu tez Türkiye'nin oyunu orijinal olarak oynamak için yaptığı ıslahatları, özellikle Adalet ve İçişleri alanındaki, açıklamayı amaçlamaktadır. Sonuç olarak, bu çalışmanın kapsamı Türkiye'nin Batı'yla bütünleşmesinde her zaman en sorunlu parçalarından biri olmuş olan Kolluk Güçlerinin değişim sürecini açıklamaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECTS OF THE EUROPEAN UNION ACCESSION PROCESS ON THE TURKISH LAW ENFORCEMENT SYSTEM Erol, Subhi Sinan M.A., Department of Political Science Supervisor: Prof.Dr. Ergun Özbudun July 2004 The EU accession process and the ultimate EU membership have always served as an appropriate anchor and incentive for Turkey to undertake the necessary reforms. Turkey has tried to incorporate into West by using European laws and institutions for 200 years; however, Turkey has always carried out them in her own understanding. To put it clearly, by the EU accession process, Turkey faces the fact that she has to play the game by obeying original of rules in order to become a member of the EU. Seeing that, this study aims to explain Turkey's amendments made to play the game originally, especially in the field of Justice and Home affairs. In conclusion, the scope of this analysis is to explain the transformation process of the law enforcement forces who have always been one of the most problematic parts of the Turkey's integration to West.