Students' and teachers' attitudes towards the use of computer-assisted language learning at the preparatory School of Celal Bayar University
Öğrenci ve öğretmenlerin Celal Bayar Üniversitesi Hazırlık Bölümü'nde kullanılmakta olan bilgisayar destekli dil öğrenimine karşı olan tutumları
  1. Tez No: 145564
  2. Yazar: SEDEN ÖNSOY
  3. Danışmanlar: DR. MARTİN ENDLEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli dil öğrenimi, öğrencilerin tutumları, öğretmenlerin tutumları, öğrenci otonomu. vıı, Computer-assisted language learning, student attitude, teacher attitude, learner autonomy
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışma, öğrenci ve öğretmenlerin bilgisayarlar ve bilgisayar destekli dil öğrenimine karşı olan tutumlanm, tutumları arasındaki benzerlik ve farklılıkları ve Celal Bayar Üniversitesi Hazırlık Bölümü'ndeki bilgisayar destekli programın kullanımında öğrenci ve öğretmenleri etkileyen unsurları araştırarak, öğrenci ve öğretmenlerin dil öğrenimi ve öğretiminde bilgisayar teknolojisi kaynaklarım nasıl algıladıklarını incelemiştir. Çalışma için gerekli bilgi, eğitim dili % 30 İngilizce olan bir üniversitede 191 öğrenciye ve 22 öğretim görevlisine dağıtılan iki farklı anket vasıtasıyla toplanmıştır. Öğrenci anketinden elde edilen sonuçlar, öğrencilerin öğrenim gördüğü kurlar açısından istatiksel olarak önemli farklılıklar göstermiştir. Çalışma sonuçları, öğrenci ve öğretmenlerin bilgisayarlara ve dil öğretiminde bilgisayar kullanımına yönelik genel tutumları arasında bir fark ortaya koymamıştır. Sonuçlar, eğitim alanında bilgisayar teknolojisinden yararlanabilmek için, öğrenci ve vıöğretmenlerin bu konuda eğitim görmelerini ve etkin bir müfredatın olmasının gerekliliğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study examined how students and teachers perceive use of computer technology resources in language learning and teaching by investigating the attitudes of students and teachers towards computers and the use of computer-assisted language learning (CALL), the similarities and differences between their attitudes and factors that affect students and teachers' use of CALL program at the Preparatory School of Celal Bayar University. The data was collected through questionnaires distributed to 191 students and 22 teachers in a 30 % English-medium university. In order to get in-depth results, interviews were conducted with 4 teachers based on the results of the questionnaires. The results of the findings gathered from students' questionnaires revealed statistically significant differences in terms of level of the students. The findings indicated no difference between the attitudes of students and teachers towards computers and the use of computers in language instruction in general. The results IVsuggested that training of students and teachers and an effective curriculum in order to use computer technology in educational settings are required.