Otel işletmelerinde verilen hizmet içi eğitimin yeterliliğinin değerlendirilmesi (İstanbul ili örneği)
The evaluation of adequacy of in service training in hotel administrations (in İstanbul)
  1. Tez No: 146345
  2. Yazar: FATİH FERHAT ÇETİNKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERDAR TARAKCIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: otel işletmeleri, eğitim, hizmet içi eğitim, hotel administrations, training, in-service training
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 177
Özet
Turizm, emek-yoğun bir sektör olduğu için insan unsuru çok önemlidir. Turizmin önemli bir parçası olan otel işletmeleri de insana verdiği önem derecesinde başarılı olabilmekte ve rekabet edebilmektedirler. Bu çalışma, personel eğitiminde önemli bir yere sahip olan hizmet içi eğitim faaliyetlerini ortaya koymaktadır. Hizmet içi eğitim, işgörenlerin işleriyle ilgili, bilgi, beceri ve tutumlarını önemli ölçüde etkileyen bir eğitimdir. Otel işletmelerinde çalışan personelin, işlerini daha iyi ve verimli yapabilmeleri ve işlerinde gelişmeleri için hizmet içi eğitim önemlidir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde; otel işletmeleri ve özellikleri hakkında bilgi verilmektedir. İkinci bölümünde; eğitim ve hizmet içi eğitim kavramı açıklanmaktadır. Üçüncü bölümde ise; İstanbul'daki otel işletmelerinde hizmet içi eğitim faaliyetleri ortaya konulmaktadır. Çalışmada veriler anket soruları ile sağlanmıştır. Sonuç olarak otel işletmeleri, personelinin gelişimi için hizmet içi eğitim faaliyetlerini özenle uygulamalıdırlar.
Özet (Çeviri)
Tourism is labour-intensive sector, the human factor constitutes the most significant part of it. Hotel administrations, which form an important part of tourism sector, can compete and succeed to the extent that they consider human needs and satisfaction. This study examines the in-service training activities, which play an important role in personnel training. In-service training is a kind of education that affects the knowledge, skills and attitudes of the employees with respect to their duties in work-place. This sort of training is also significant for the hotel staff for their improvement in the business. This study consists of three chapters. In the first chapter, some general information about the hotels and their qualities has been given. In the second chapter, training and in-service training concepts have been defined and explained. In the third part, in-service training activities in some Istanbul hotels have been examined. The data have been obtained by means of the questionnaires. As a conclusion, in-service training should be carefully planned and applied by the hotel administrations for the improvement of their staff.