An investigation on the use of patient follow-up software by pediatricians in İzmir Metropolitan area
İzmir Metropolü'ndeki özel çocuk hekimlerinin elektronik hasta takip programı kullanımına ilişkin bir araştırma
  1. Tez No: 147015
  2. Yazar: EMEK BARIŞ KÖPRÜBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEMALİ DİNÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pediatric Follow-up Software, Electronic Patient Medical Record Keeping Systems, EMR, Web- based EMR Model, İzmir Metropolitan Case Study, MIS Application in Flealthcare Sector. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Bu çalışma, İzmir metropolündeki özel çocuk hekimlerinin elektronik hasta takip programı kullanımını ve bu hekimlerin teklif edilen web-tabanlı hasta takip programı modelini benimsemeye istekli olup olmadıklarını incelemektedir. Özel olarak hizmet vermekte olan muayenehane ortamlarında elektornik hasta kayıt sistemleri uygulamaları hızlı bir şekilde artmaktadır. Gelişmekte olan EMR sistemleri piyasasında, bu çalışmanın amaçlan şunlardır: 1) İzmir metropolünde seçilmiş olan çocuk hekimleri grubu üzerinde pediyatrik EMR sistemi kullanımının anlamlı ve önemli olan yönlerini incelemek, 2) özel muayenehanesi bulunan çocuk doktorlarının kullanımına yönelik web-tabanlı pediyatrik EMR sisteminin geliştirilmesi ve benimsenmesine yönelik teklif verilmesi, ve 3) çocuk doktorları örneklemi üzerinde, teklif edilen web-tabanlı modelinin ne düzeyde benimsenebileceğinin araştırılması. Anahtar Kelimeler Pediyatrik Hasta Takip Yazılımı, Elektronik Hasta Tıbbi Kayıt Tutma Sistemleri, EHTP, Web-tabanlı EHTP Modeli, İzmir Metropolü Örnek Olay Çalışması, Sağlık Sektöründe YBS Uygulaması. iv
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the use of pediatric patient follow-up software by the pediatricians in İzmir metropolitan area and these professionals' willingness to adopt the proposed web-based model. Implementations of electronic patient medical record keeping (EMR) systems in office-based settings are rapidly increasing. Within the developing market for EMR systems, the objectives of the study are to: 1) investigate significant aspects of pediatric EMR use on a selected group of pediatricians in İzmir metropolitan area, 2) develop a web- based pediatric EMR model to be proposed for adoption in private practice settings, and 3) assess the level of willingness in adopting the proposed web- based model among the selected sample of pediatricians.