Yerel yönetim birlikleri
Unions of local goverment
  1. Tez No: 147030
  2. Yazar: ATİLLA TOROS
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞERİF ÖNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, Yerel Yönetim Birlikleri, Birlik
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Yerel Yönetim Birlikleri, il, belediye ve köylerin ortak yerel gereksinimlerini karşılamak üzere değişik kombinasyonlarla bir araya gelmesiyle oluşur. Bu çalışmada yerel yönetim birliklerinin oluşumları, gelişimleri, son durumları ve daha iyi hizmet verebilmeleri için gerekenler irdelenmeye çalışılmıştır. Günümüzde yerel yönetim birliklerinin sayılarında ve işlevlerinde önemli bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Yerel Yönetimlerin belediyeler, köyler ve il özel idareleri arasında bir araya gelerek birlik şeklinde örgütlenmeleri örnek olaylarla pekiştirilmeye çalışılmıştır. Yerel yönetim birlikleri, yerel yönetimlere bir alternatif değil, onları güçlendirmeye ve ortak hareket etmelerine yönelik bir destek örgütüdür.
Özet (Çeviri)
Unions of Local Government are formed in various combinations to fulfill the common local requirements of provinces, municipalities and villages. In this study; formations, developments, actual circumstances of unions of local government and their requirements to serve better, are considered. Today it is observed that there is an increase in numbers and funcions of unions of local government. Organizations by assembling among local governments, municipalities, villages and private administration of provinces as a union are intensified in particular cases. Unions of local government are not alternatives of local governments but are organizations oriented to strengthen and make them work collectively. Key Words : Local Governments, Unions of Local Government, Union II