A critical reading of the discourses of Europeanization and multi-level governance within the European Union
Avrupa Birliği'ndeki Avrupalılaşma ve yönetişim tartışmalarının eleştirel bir yorumu
  1. Tez No: 147616
  2. Yazar: NİLGÜN ÖNER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GALİP YALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Ulus-Devlet, Avrupalılaşma, Yönetişim, Avrupa Entegrasyonu. iv, Nation-State, Europeanization, Governance, European Integration. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışma, Avrupalı Ulus-Devletin geçirdiği değişimi ve Avrupalılaşım ve Yönetişim tartışmalarının Avrupa Birliği Entegrasyon sürecine etkilerini araştırmaktadır. Avrupa Entegrasyon sürecinin bir sonucu olarak, Avrupa politikaları üye ülkelerinin iç siyasetine nüfuz etmiştir. Sonuç olarak, Avrupalılaşım tartışmaları iç siyasi yapıları ve yönetişim biçimlerini değiştirmiştir. Bu Avrupalılaşım süreci yeni bir yönetişim sistemine gereksinim duymaktadır ve son dönemdeki entegrasyon tartışmaları bu yönde şekillenmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the transformation of the European Nation State and the effects of the discourses on Europeanization and Governance on the European Union Integration process. European policies had penetrated into the political systems of its member states as a result of European Integration process. As a result, discourses on Europeanization changed domestic political structures and modes of governance. This process of Europeanization requires a new system of governance and the recent debates are shaped on this discourse.