Effects of guided reading on upper-intermediate level English language learners' writing outcome at the Turkish prime ministry
Yönlendirilmiş okumanın Başbakanlık'ta okuyan orta üstü düzey İngilizce öğrenenlerin yazma performansına etkisi
- Tez No: 147639
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖLGE SEFEROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Okuma, Yazma, Kaynaştırmak vıı, Reading, Writing, Integrate
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 185
Özet
Bu çalışmanın amacı belirli bir konu/tür hakkında okumanın aynı konu/tür' de yazılan ürüne ve genel yazma performansına içerik, düzenleme, dilbilgisi, kelime bilgisi ve imla açısından olumlu etki yapıp yapmadığım incelemektir. Bu çalışma İngilizce'yi yabancı dil olarak öğrenen iki orta üstü seviyedeki sınıfla yapılmıştır. Her iki grup da çalışmanın başlangıcında örnek KPDS ve yazma ön-testine tabi mtulmuşlardır. Beş hafta boyunca, gruplardan biri yazma eğitimine ek olarak yördendirilrniş okuma eğitimi de almıştır. Her iki grubun performansları her haftanın sonunda bir yazma testiyle ve uygulamanın sonunda bir son testle ölçülmüştür. Bu testler yoluyla toplanan verilerin analizi her iki grubun ortalamaları arasında istatiksel olarak anlamlı bir fark olmadığım ortaya koymuştur. Böylece, yönlendirilmiş okuma desteği vıalan öğrencilerin yazma becerilerinin gelişiminde bu desteği almayan öğrerncilere göre anlamlı düzeyde bir fark görülmemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTS OF GUIDED READING ON UPPER-INTERMEDIATE LEVEL ENGLISH LANGUAGE LEARNERS' WRITING OUTCOME AT THE TURKISH PRIME MINISTRY Orgun, Fırat M.A., Program in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gölge Seferoğlu July 2004, 175 pages This study aims at finding whether reading about a specific topic/genre affects the writing outcome on the same topic/genre and the general writing performance positively in terms of content, organization, grammar, vocabulary and mechanics. This study was conducted with two upper-intermediate level EFL classes. Both groups were given a sample KPDS and a pre-test of writing at the beginning of the study. For five weeks, one of the groups received extra reading instruction with the usual writing instruction while the other group followed usual writing instruction only. Both groups' performance was tested with a writing test at the end of each week and a post-test at the end of the treatment. The analyses of the data collected through these tests indicated that there were not significant differences between the ivmean scores of the two groups (p>0.05). Hence it was found that the different treatments applied to the groups proved no difference in terms of improving students writing ability.