The selfish gene
Gen bencildir
  1. Tez No: 147765
  2. Yazar: ADNAN YILDIZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAĞ AKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: El Sanatları, Güzel Sanatlar, Crafts, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: body, space, light, incompleteness, chicken wire, wire mesh, performance. u
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu, sürecini araştırdığı“gen bencildir / the selfish gene”sergisini destekleyici bir çalışmadır ve sergiden ayrı bir metin olarak konumlandınlamaz. İlk olarak, tellerle çalışma süreci anlatılır ve daha sonra işlerin ışık ve mekanla ilişkileri tartışılır. İşlerin beden politikaları bağlamında, bedenler ve tamamlanmamışlık kavramları açısından nasıl teorik olarak değerlendirildiği incelenmektedir. m
Özet (Çeviri)
This is a supplementary text that investigates the process of the exhibition,“gen bencildir / the selfish gene”and can not be considered separately from it. In the first part, it introduces the process of working with wire and later discusses the works in terms of space and light. It focuses on the theorization of the works, in the context of body politics regarding the concepts of bodies and incompleteness.