The process of reform of the structural funds in European Union
Avrupa Birliğinde yapısal fonlarda reform süreci
- Tez No: 147828
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEVİLAY KAHRAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Economics, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Yapısal Fonlar, AT Bölgesel Politikası, genişleme, derinleşme, The Structural Funds, EC Regional Policy, widening, deepening, EU IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
Yapısal Fonlar (Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu, Avrupa Sosyal Fonu, Avrupa Tarımsal Yönlendirme ve Garanti Fonunun Yönlendirme Bölümü, Avrupa Balıkçılık Yönlendirme Fonu) Avrupa Topluluğu (AT) Bölgesel Politikasının en önemli araçları olarak kuruluşlarından itibaren Avrupa Birliği bütünleşmesinin bir sonucu olarak reform sürecinden geçmektedirler. Bu tez, Yapısal Fonların reform sürecini, Avrupa Birliğinin genişleme ve derinleşme süreçlerini tetikleyici faktörler olarak ele alarak incelemeyi hedeflemektedir. Bu tez aynı zamanda, Yapısal Fonların tarihsel gelişmini ve her bir ana reform hareketinin sonuçlarını da ele almaktadır.
Özet (Çeviri)
The Structural Funds, (namely the European Regional Development Fund, the European Social Fund, the Guidance Section of the European Agricultural Guidance and Guarantee Fund and lastly the Financial Instrument for Fisheries Guidance) being the most important instruments of European Community Regional Policy have gone through a process of reform since their establishment as a consequence of European Union integration. This thesis aims to analyze the process of reform of the Structural Funds taking processes of widening and deepening of European Union as the main triggering factors. The thesis also traces the historical evolution of the Structural Funds and results of each main refom movement in a descriptive manner.