Harmonisation in Europen Union on industrial property rights protection procedures: Effects on Turkey within the framework of Customs Union
Avrupa Birliği'nde sınai mülkiyet haklarının korunması usullerinin uyumlaştırılması: Gümrük Birliği çerçevesinde Türkiye'ye etkileri
- Tez No: 147862
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GAMZE AŞÇIOĞLU ÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Economics, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Fikrî ve Sınai Mülkiyet Haklan, Uyumlaştırma, Topluluk Markası, Topluluk Tasarımı, Topluluk Patenti, Patent İşbirliği Anlaşması, Madrid Anlaşması ve Protokolü VI, Intellectual and Industrial Property Rights, Harmonisation, Community Trademark, Community Design, Community Patent, Patent Cooperation Treaty, Madrid Agreement and Protocol IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrasya Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Avrupa Birliği'nde Sinai Mülkiyet Haklarının Korunması Usullerimin Uyumlaştırılması konusuyla ilgili iki temel soruyu yanıtlamayı amaçlamaktadır. Bu sorular Dünyada, Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de mevcut Sınai Mülkiyet Koruma sistemlerinin nasıl olduğu ve gelecekte Türkiye'nin gümrük birliği ilişkisi içinde Avrupa Birliği Sınai Mülkiyet korunması sistemine dahil edilebilmesinin mümkün olup olamayacağıdır. Bu sorulan cevaplayabilmek için dünyada, Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de Sınai Mülkiyet Haklarının korunmasına ilişkin mevcut sistemler incelenerek, bu inceleme neticesinde; Türkiye'nin Avrupa Birliği Sınai Mülkiyet Hukukunun korunması sistemine dahil edilmesine yönelik olarak Avrupa Birliği, Türkiye ve aday ülkelere ilişkin istatistiksel verilerin de karşılaştırılması ile desteklenen bir öneri geliştirilmeye çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims at answering two questions under the topic of Harmonisation of Industrial Property Rights Protection Procedures in the European Union. The questions researched are:“What are the current systems of Industrial Property Rights protection in the world, in the European Union and Turkey?”and“Is mere a way for Turkey to be included within the EU Industrial Property protection system in the future while still being under the relation of Customs Union?”. To answer these questions current systems of Industrial Property Rights protection in the world, in European Union and Turkey is briefly analyzed and following this analysis, a proposal for a closer cooperation in Industrial Property protection system of Turkey with the European Union is given backed up with a comparison of statistical data of EU, Turkey and candidate countries. iii