Türk Emniyet Teşkilatı'nın amir sınıfının mesleki durgunluk döneminin geciktirilmesine yönelik kariyer planlaması
Career planing to delay career plateus of the management staff of the Turkish Police Organization
  1. Tez No: 148498
  2. Yazar: HASAN HÜSEYİN UZUNBACAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HASAN İBİCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kariyer, Kariyer Platosu, Kariyer Planlaması, Mesleki Durgunluk, Polis, Emniyet Teşkilatı, Amir Sınıfı, Career, Career Plateous, Career Planning, Police, Police Organisation, Management Staff
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
ÖZET TÜRK EMNİYET TEŞKİLATI'NIN AMİR SINIFININ MESLEKİ DURGUNLUK DÖNEMİNİN GECİKTİRİLMESİNE YÖNELİK KARİYER PLANLAMASI Hasan Hüseyin UZUNBACAK Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimleri Enstitüsü, Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, 156 + XII sayfa, Temmuz 2004 Danışman: Doç.Dr. Hasan IBICİOĞLU Günümüzde dünyada hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bilim ve teknolojideki ortaya çıkan yeni gelişmeler, bu süreci hızlandırarak tüm dünyaya yaymaktadır. Çağımızda yaşanan bu değişim süreci, halka hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarını da değişime ve gelişime zorlamaktadır. Demokrasi, insan haklarına saygı, hukuk devleti kavramlarının ön plana çıktığı günümüzde, gelişen dünyaya ayak uydurmak, çağdaş toplumların gerisinde kalmamak, nitelikli insan gücüne sahip olmaya, gelişen ve değişen koşullara göre çalışanları yetiştirmeye, ekonomik ve sosyal imkanlarla iş tatmininin sağlanmasına bağlıdır. Kamu hizmeti yapan kurumlardan birisi olan Emniyet Teşkilatı da bu sürecin iyi bir takipçisi olma durumundadır. Suç ve suçlularla mücadelede başarılı olmak için, en az suçlular kadar teknolojiyi takip etmek, zeki, kabiliyetli ve eğitimli olmak gerekir. Bu noktada Emniyet Teşkilatı'nm yönetim anlayışında da gelişim ve değişim kaçınılmaz olacaktır. Yönetimde etkin olarak rol oynayan amir sınıfının yeni yönetim anlayışlarını takip edebilmesi ve bunları uygulamaya geçirebilmesi hizmette verimi ve kaliteyi artıracaktır. Çalışmamızda, mesleki durgunluk (kariyer platosu) ile ilgili kavram ve anlamlar ele alınmış, Emniyet Teşkilatı'nm amir sınıfının kariyer planlaması ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Çalışmamızın son bölümünde ise Emniyet Teşkilatı'ndaki amir sınıfının mesleki durgunluk boyutu ile ilgili yapılan araştırma sonucu elde edilen bulgulara ve yorumlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CAREER PLANNING TO DELAY CAREER PLATEOUS OF THE MANAGEMENT STAFF OF THE TURKISH POLICE ORGANIZATION Hasan Hüseyin UZUNBACAK Süleyman Demirel Univensity, The Institute Of Social Sciences, Department of Public Administration Master Thesis, 156 + XII pages, July 2004 Supervising Professor: Assoc.Prof.Dr. Hasan İBİCİO?LU Nowadays, a rapid alteration process is being lived in the world. The new developments which have come out in science and technology are spreding this process by speeding it up. This alteration process which is being lived in this era is forcing the public associations and institutions that serve the public to change and develop. In our time, when the concepts of respect to democracy, human rights and jurisprudence government are getting to fore ground, keeping up with developing world and not remaining behind the modern countries are depended on having qualified human source, training workers according to the changing and developing conditions, satisfying the staff with economical and social means. Turkish Police Organisation must also be a good follower of this process. In order to be successful in struggling with crime and criminals, it is necessary to follow new technology, at least criminals do, and it is also essential to be intelligent, competent and educated. At this point, improvement and alteration will be inevitable for the management understanding of Turkish Police Organisation. If the management staff can follow the new management understanding and put into practice, this will increase the output and quality of the service. In our research, some consept and meanings which connected with Career Plateous have been dealt with and career planning of the management staff of the Turkish Police Organisation have been evaluated. At the final part, some findings and comments which were archieved at the and of the research made related to the Career Plateous of the management staff have been expressed.