Balıkçılıkta kullanılan ağ malzemelerinin fiziksel uygunlukları üzerine araştırmalar
Studies on physical appropriateness of net materials used in fisheries
  1. Tez No: 149565
  2. Yazar: ELİF ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ADNAN TOKAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Poliamid, Polietilen, Kopma yükü, Uzama, Elastikiyet, Fiziksel dayanım, Polyamide, Polyethylene, breaking strength, elongation, elasticity, physical resistance
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET BALIKÇILIKTA KULLANILAN AĞLARIN FİZİKSEL UYGUNLUKLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR ÖZTÜRK, Elif Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Avlama ve îşleme Teknolojisi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Adnan TOKAÇ Ağustos 2004, 39 sayfa Bu çalışma; balıkçılık sektöründe kullanılan sentetik malzeme olan Poliamid (PA) ve Polietilen (PE) üzerinde fiziksel uygunluk açısından kopma mukavemeti denemelerini içermektedir. Öncelikle bu liflerin özellikleri ile ilgili bilgi verilmiş; ardından kopma yükü, uzama, elastikiyet ve fiziksel dayanımı ile ilgili yapılan deneylerle performansları değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT STUDIES ON APPROPRIATENESS OF SYNTHETIC FIBRES MOST COMMONLY USE IN FISHERIES ÖZTÜRK,Elif Thesis of Ms. C, Department of Fisheries and Proccessing Technology Supervisor : Prof. Dr. Adnan TOKAÇ August 2004, 39 pages This study deals with the following synthetic fibres polyamides and polyethylenes which are commonly use in fisheries. Also this study contains a serious experiments about physical appropriateness for many respect such as breaking strength, elongation, elasticity. The objective was to identify the characteristics of each of them and give basic information about these fibres with reference to their use in fisheries. According to the experiment results in evolution performance of these fibres.