A suggested writing syllabus for students at proficiency level A2-waystage defined in common European framework of reference for languages
Ortak Avrupa dil kriterleri çerçevesinde tanımlanan A2-basamak düzeyinde öğrenciler için önerilen yazma izlencesi
- Tez No: 150782
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ARİF SARIÇOBAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Ortak Avrupa Dil Kriterleri Çerçevesi, Avrupa Konseyi, cokdillilik, cokkulturluluk, A2-Basamak temel kullanici düzeyi, yazma becerileri, The Common European Framework of Reference for Languages, Council of Europe, plurilingualism, pluriculturalism, A2 - Waystage basic user level, writing skills
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 209
Özet
Ill ÖZET BARIŞKAN, Veli. Ortak Avrupa Dil Kriterleri Çerçevesi 'nde Tanimlanan A2 - Basamak Düzeyi 'ndeki Öğrenciler Icin Önerilen Yazma izlencesi. Yüksek Lisans Tezi. Ankara, 2006. Avrupa Birligi'nin gelişimi, bireyler ve uluslar arasi ilişkilerin yoğunluğunun artmasi ve bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hizli gelişmelere paralel olarak Avrupa'da cokdillilik ve cokkulturluluk önem kazanmistir. Bu gelişmeler yabanci dil politikalarinda ve dil öğretimi süreçlerinde çeşitli değişimlere yol acmistir. Ortak Avrupa Dil Kriterleri Çerçevesi, bu değişimin en önemli sonuclarindan biridir. Çerçeve, Avrupa Konseyi tarafından, uluslararasi iletişimi geliştirmek, eğitim ve meslek alanlarinda hareket kabiliyetini yükseltmek ve kültürel farkliliklara hosgoru ve saygiyi artirmak amaciyla geliştirilmiştir. Ortak Çerçeve, dil öğretimi ve dil yeterliklerinin karsilikli olarak taninmasi için kapsam 1 i ve tutarli bir temel sağlar. Çerçeve ayrica, öğrenmenin her asamasinda, kaydedilen ilerlemenin ölçülmesini sağlayan alti dil yeterlik seviyesi tanimlamaktadir. Çerçeve ulusal izlencelerin reformu alaninda gittikçe daha fazla kullanilmakta, eğitim otoriteleri, izlence ve sinav hazirlayan yetkililer, ders kitabi yazarlari, öğretmenler ve öğretmen yetiştirenler kurum ve kişiler için son derece önemli bir kriter haline gelmektedir. Avrupa Birligi'nin yabanci dil eğitimi politiklari ve düzenlemelerine uyum surecinde, Cerceve'nin ülkemizde de tanitilmasi ve kendi eğitim sistemimizin bu kriterlere uyumunun saglanmasi gereklidir. Bu calismanin amaci, Cerceve'de tanimlanan amaçlarla uyumlu olarak, Turk üniversitelerinin yabanci dil hazirlik okullarinda A2-Basamak temel kullanici düzeyinde yazma becerilerinin geliştirilmesini sağlayacak bir izlence önermektir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT BARIŞKAN, Veli. A Suggested Writing Syllabus For Students At Proficiency Level A2 - Waystage Defined In Common European Framework Of Reference For Languages. Master's Thesis. Ankara, 2006. In parallel with the development of the European Union, increasing density in interpersonal and international relations and the rapid advances in information and communication technologies, plurilingualism and pluriculturalism has gained importance on the continent. These developments led to changes in the foreign language policies and the processes of language teaching and learning. The Common European Framework of Reference for Languages is one of the most important outcomes of these changes. The Framework has been developed by the Council of Europe in order to enhance international communication, promote educational and occupational mobility and increase tolerance and respect for cultural diversity. The Framework provides a comprehensive and coherent basis for language teaching and for the mutual recognition of language qualifications. It also defines six broad levels of language proficiency, which allows progress to be measured at each stage of learning. The Framework has been increasingly used in the reform of national curricula, and has become a key reference document and valuable tool for educational authorities, curriculum designers, textbook writers, testers, teachers and teacher trainers. In order to implement the language policies and regulations of the European Union on language education, The Framework should also be promoted in our country and adapted to our educational system. This study suggests a writing syllabus for A2 - Waystage basic user level, in line with the learning objectives defined in the Framework, to develop basic level writing skills at the preparatory language courses at Turkish universities.