The Analytic hierarchy process applied to the justification of advanced manufacturing systems
  1. Tez No: 15114
  2. Yazar: KUBİLAY EDİZ URHAN
  3. Danışmanlar: PROF. CHARLES H. FALKNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Modern imalat sistemleri, Analitik Hiyerarşi Yöntemi, nitelikler, ikili karşılaştırmalar. iv, Advanced manufacturing systems, Analytic Hierarchy Process, attributes, pairwise comparisons. ill
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET MODERN İMALAT SİSTEMLERİNİN HAKLI ÇIKARILMASINA ANALİTİK HİYERARŞİ YÖNTEMİNİNİN UYGULANMASI Kubilay Ediz Urban Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Charles H. Falkner Ağustos, 1991 Bu çalışmada, modern imalat sistemlerinin“Analitik Hiyerarşi Yöntemi”vasıtasıyla haklı çıkarılması için çok nitelikli bir karar modeli geliştirilmiştir. Kurulan model, her çeşit modern imalat sistemi haklı çıkartma problemine yönelik genel bir modeldir. Modelde, maliyet faydalarla birlikte, bir tek hiyerarşide kapsanmıştır. Son karar, sözü edilen tek hiyerarşinin öncelik vektörüne bağlı olarak verilir. Hücre tipi imalat sisteminde, bir hipotetiksel hücre yenileme kararı, modelin uygulanmasına örnek olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ANALYTIC HIERARCHY PROCESS APPLIED TO THE JUSTIFICATION OF ADVANCED MANUFACTURING SYSTEMS Kubilay Ediz Urhan M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Prof. Charles H. Falkner August, 1991 In this thesis, a multi-attribute decision model for the justification of advanced manufactur ing systems by use of Analytic Hierarchy Process is developed. The model constructed is a general model which can be applied to any advanced manufacturing system justification problem. In the model, cost is directly included in a single hierarchy with the benefits, and the final decision is given depending on the priority vector of this single hierarchy. A hypothetical cell replacement decision in a cellular manufacturing system is given to demonstrate the application of the model.