Ankara'nın bazı bölgelerindeki inşaat sahalarının zemin özelliklerinin araştırılması ve uygun olmayan zeminlerde uygulanacak zemin iyileştirme yöntemlerinin belirlenmesi
The research of the special features of some of Ankara's construction areas and ways of improving the substandard areas
  1. Tez No: 151474
  2. Yazar: MURAT HAN GÜNER
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET MAHMUT KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Zemin Güçlendirme, Laboratuar Deneyleri, Ankara Jeolojisi, Ground strengthening, Laboratory experiments, The geology of Ankara II
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ ANKARA'NIN BAZI BÖLGELERİNDEKİ İNŞAAT SAHALARININ ZEMİN ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI VE UYGUN OLMAYAN ZEMİNLERDE UYGULANACAK ZEMİN İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİNİN BELİRLENMESİ Murat Han GUNER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MADEN MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Yrd. Dr. Ahmet M. KILIÇ Yıl :2004 Sayfa: 124 Jüri :Prof. Dr. Mesut ANIL Doç. Dr. Cengiz Duran ATİŞ Doç. Dr. Alaettin KILIÇ Yrd. Doç. Dr. Ergül YAŞAR Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mahmut KILIÇ Bu araştırma kapsamında, arazide ve laboratuarda yapılacak olan deney ve çalışmalar ışığında zeminin özellikleri belirlenip, bu zeminlerin özelliklerine bağlı olarak hangi zeminin hangi zemin güçlendirme çalışmaları sonrasında güvenle üzerine oturan binaları taşıyacağını belirleyip, çıkan sonuç ve karşılaştırma yöntemlerinin daha sonra da kullanılacak bir kaynak olarak değerlendiriln ;si düşünülmüştür. Bu tez çalışmasında, Ankara bölgesindeki muhtelif zemin numuneleri alınmış ve numuneler üzerinde laboratuar deneyleri (permeabilite, tek eksenli basınç deneyi, üç eksenli basınç deneyi, likit limit ve plastik limit) gerçekleştirilerek, zemin durumları değerlendirilip, zemin durumuna göre“zemin güçlendirme”metotları araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE RESEARCH OF THE SPECIAL FEATURES OF SOME OF ANKARA'S CONSTRUCTION AREAS AND WAYS OF IMPROVING THE SUBSTANDARD AREAS Murat Han GUNER DEPARTMENT OF MINING ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ahmet Mahmut KILIÇ Year :2004 Pages: 124 Jury :Prof. Dr. Mesut ANIL Assoc. Prof. Dr. Cengiz Duran ATİŞ Assoc. Prof. Dr. Alaettin KILIÇ Assist. Prof. Dr. Ergül YAŞAR Assist. Prof. Dr. Ahmet Mahmut KILIÇ In this thesis, some tests and studies were done and to determine the specifications of the soil. According to the characteristics found, which areas could support buildings easily safely after upgrading were determined. The results of this thesis are intended to be used as a reference for future studies. In this thesis, some soil samples were collected from the Ankara area and laboratory experiments were conducted on them. The condition of the soil was then evaluated and, according to the results,“soil improvement”methods were researched and implemented.